18e Kunstmarkt Haaksbergen wordt dit jaar wéér groter

De Kunstmarkt Haaksbergen die op 21 juli 2024 voor de 18e keer wordt gehouden, belooft opnieuw een nóg groter en vrolijker spektakel te worden dan eerdere jaren.

De kleurrijke Kunstmarkt wordt ook dit jaar gehouden in park Groot Scholtenhagen. Het begon 18 jaar geleden heel klein, als onderdeel van de braderie tijdens de doe-dagen in Haaksbergen. De Kunstmarkt is inmiddels uitgegroeid tot het grootste culturele evenement in Haaksbergen en omgeving en een begrip in binnen- en buitenland.

Ook dit jaar hebben zich veel kunstenaars ingeschreven. De organisatie heeft een mooie selectie gemaakt van 100 kunstenaars die zich mogen presenteren op de Kunstmarkt.

Het thema voor de editie 2024 is “Carnaval Wereldwijd”. Door met een wisselend thema te werken weet de organisatie ieder jaar verrassende nieuwe verbindingen te leggen met andere uitingen van kunst en cultuur.

Deelnemers aan de Kunstmarkt van 2024 zijn onder meer de leden van ‘t Gilde uit Haaksbergen. Zij zullen de bezoekers uitdagen om de handen uit de mouwen te steken.

Ook de Haaksbergse carnavalsverenigingen zullen aanwezig zijn en zich presenteren op het speciale carnavalsplein. Je kunt daar genieten van onderdelen van praalwagens, de optocht kleding en andere versierselen. De hele dag zijn er optredens van de dansmarietjes en oud-prinsessen, schmink sessies voor de kinderen en nog veel meer.

Er is volop muziek: De band ‘The Sec’ zal het publiek op het terras trakteren op een goed stuk muziek. Ook de blaaskapel van Crescendo Buurse zal het publiek muzikaal vermaken.

Art4More, de organisatie achter de Kunstmarkt Haaksbergen, verzorgde ook dit schooljaar weer veel kunst en cultuur workshops voor jongeren op de Haaksbergse scholen, maar ook op andere plaatsen zoals in de opvang locatie voor de alleenstaande minderjarige vluchtelingen die in Haaksbergen gehuisvest zijn. De kunstwerken die dat oplevert zijn voor een groot deel ook te zien op de Kunstmarkt. Alles kinderen en hun ouders/verzorgers/begeleiders/leerkrachten zijn natuurlijk ook van harte welkom om aanwezig te zijn.

Kortom, een dag om naar uit te kijken!

Praktische informatie

De Kunstmarkt Haaksbergen vindt plaats op zondag 21 juli, van 12-17 uur
Adres: Scholtenhagenweg, 7481VP, Haaksbergen
De toegang tot de Kunstmarkt is gratis, er is ruim voldoende parkeergelegenheid.
Er is op het terras gelegenheid voor een hapje en een drankje.
Voor de kinderen is er de hele dag vermaak geregeld.

Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van Art4More

Volg het nieuws uit Haaksbergen