Aantal meldingen van corona blijft dalen in Haaksbergen

Deze week had Haaksbergen relatief gezien het minst aantal meldingen van heel Twente.

In de week van van 2 tot en met 8 februari zijn er bij het RIVM 23 meldingen van positief op COVID-19 geteste Haaksbergenaren binnengekomen. Dat zijn er 30 minder dan vorige week. De daling van de de afgelopen weken blijft dus doorzetten.

Wel waren op 7 februari onder andere de teststraten van de GGD gesloten. Dat kan van enige invloed zijn op de cijfers.

Haaksbergen in Twente en Nederland

In Haaksbergen zijn voor het eerst in lange tijd relatief minder besmettingen bij het RIVM dan voor Twente als geheel. Sterker nog, Haaksbergen had deze week het omgerekend het minst aantal besmettingen van heel Twente. Ook lag dit cijfer voor Haaksbergen lager dan voor heel Nederland (Haaksbergen 95 per 100.000 inwoners, Twente 163, Nederland 152). Hellendoorn had net als vorige week verhoudingsgewijs de meeste meldingen.

Haaksbergenaar heeft weinig getest

Het lage aantal in Haaksbergen wordt wellicht deels verklaard doordat de Haaksbergenaar zich de afgelopen twee weken verhoudingsgewijs het minst heeft laten testen in een teststraat van de GGD. Met 448 tests in Haaksbergen is dat 32 procent minder dan dit cijfer vorige week.

Een andere indicatie voor de stand van zaken is het percentage positieve tests. Van alle tests die in de week van 1 tot en met 7 februari door de GGD op Twentenaren is uitgevoerd was 12,3 procent positief. Dat is een daling van een procent ten opzichte van vorige week. Het percentage ligt boven het gemiddelde van Nederland (10,7 procent).

Vaccinatie

GGD Twente vaccineert vanaf 15 januari het zorgpersoneel dat werkzaam is in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Vanaf 26 januari is de GGD begonnen met het vaccineren van thuiswonende 90- en 85-plussers. Tot en met 7 februari hebben 10034 Twentenaren uit bovenstaande groepen een eerste vaccinatie gehad.

Het vaccineren gebeurt ook door andere partijen dan de GGD. Het RIVM meldt dat tot en met zondag 7 februari ruim 500.000 mensen in Nederland een eerste coronavaccinatie hebben ontvangen. Daar bevinden zich ook ongeveer 13.600 huisartsen onder. Het RIVM publiceert (nog) geen vaccinatiecijfers per regio of gemeente.

Check meer coronacijfers over Haaksbergen

Check meer coronacijfers over Twente

Houd je aan de geldende corona maatregelen

Tekst en graphics: Hans Dekker
Een productie van RTV Sternet