Aftrap Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

De aftrap van Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024 was een vrolijk, kleurrijk, ludiek en groot succes.

Onder een stralende zon en strakblauwe hemel werd op 1 mei 2023 Haaksbergen Toont Talent op ludieke wijze geopend door wethouder Johan Niemans en cultuurmakelaar Eleon de Haas. Onder grote belangstelling van deelnemende kunstenaars, ondernemers en publiek lieten zij beiden op hun weg naar de etalage een ‘kostbare vaas’ in gruzelementen vallen. Gelukkig bleek het een prul en redde deelnemende kunstenares Caroline Ophuis Heitink de opening met de echte vaas, die beide heren onder grote hilariteit en wakend oog van de omstanders deze keer wél zonder brokken in de etalage van modewinkel Chantino plaatsten.

Vervolgens trok de hele stoet samen met ‘de kartrekkers en de verfdozen’ door het dorp om alle kunstwerken in de etalages te bekijken en de hardwerkende ondernemers te bezoeken. De etalages zagen er stuk voor stuk geweldig uit en de trotse kunstenaars vertelden over hun prachtige werken. De ondernemers werden hartelijk en uitbundig uitgenodigd om mee te schilderen aan een wandelend schilderij. Onderweg werd er heel wat afgekletst en gelachen en werden er ideeen en tips uitgewisseld.

Na de wandeling streek het gezelschap moe maar voldaan neer bij Grand Cafe Centraal voor een heerlijke kop koffie met een flinke appelpunt. Nadat iedereen elkaar tijdens de wandeling een beetje had leren kennen werd het ook daar erg gezellig en werden er driftig kaartjes en contactgegevens uitgewisseld.

Men was het erover eens, de verbinding tussen kunstenaars en ondernemers was een schot in de roos en geeft een positieve impuls aan de economie en de sfeer in het dorp. De eerste editie van Haaksbergen Toont Talent in de etalage is nu al een groot succes!

De expositie door het dorp is van 1 mei tot en met 2 juni 2024 te bekijken. Een handige flyer van de wandelroute is verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatie Punt in de Kappen, in de hal van het Gemeentehuis en bij de deelnemende winkeliers.

Haaksbergen Toont Talent in de etalage

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de Gemeente Haaksbergen.

Kijk voor de matches van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Kijk voor veel meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: Jolanda Bouwmeesters
Foto en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet