Aftrap jubileumjaar Fotogroep Haaksbergen in een uitverkocht Kappen theater

Deze dag is het precies een halve eeuw geleden dat een stel Haaksbergse fotoliefhebbers besloot zich te verenigen in een Fotoclub. De Fotogroep Haaksbergen had landschapsfotograaf Bas Meelker gestrikt voor de aftrap van het 50-jarig jubileum in 2024.

Op de openingsavond van het jubileumjaar van de Fotogroep Haaksbergen, woensdagavond 14 februari in theater De Kappen, heeft voorzitter Cora Sens van de Koninklijke Fotobond vijf jubilarissen van de 50-jarige Fotogroep Haaksbergen gehuldigd voor hun verdiensten voor de club: Herman Nijhuis en Henk Krooshof (50 jaar lid), Brigitte Leferink, Gerard Breukers en Günter Niehaus (ruim 25 jaar lid). Zij kregen een bondsinsigne opgespeld plus een oorkonde en vanzelfsprekend een fraaie bos bloemen. Op de foto de jubilarissen en Cora Sens (links).

Fotogroep Haaksbergen ziet Abraham en houdt vijfde Fotobiënnale in 2024.

De Fotogroep Haaksbergen had landschapsfotograaf Bas Meelker gestrikt voor de aftrap van het 50-jarig jubileum in 2024. Meelker hield woensdag 14 februari een lezing en fotopresentatie in het Haaksbergse theater De Kappen. Bas Meelker is een van de meest toonaangevende landschapsfotografen van ons land. In het vlakke, open land ontstond de passie voor landschapsfotografie bij Meelker, die daar ook in het buitenland furore mee maakt.

Uitslag fotowedstrijd

Tijdens de openingsavond was ook de bekendmaking van de winnaars van de jubileum-fotowedstrijd onder inwoners van de gemeente Haaksbergen. Bovendien zullen de vijftig beste inzendingen iets later dit jaar een prominente plek krijgen op de Fotobiënnale Haaksbergen (25 mei tot en met eind oktober), die al weer toe is aan de vijfde editie.

De winnaars:
1e prijs Roy Dear
2 prijs Jojanneke van Loon
3e prijs Bert Kloos

Andere activiteiten in het jubileumjaar zijn onder meer twee fotoprojecten in samenwerking met een aantal Haaksbergse basisscholen en met leerlingen van het Assink Lyceum.

Daarnaast is de Fotogroep Haaksbergen organisator van Foto Regionaal, waar leden van clubs die zijn aangesloten bij de Twentse afdeling van de landelijke Fotobond aan meedoen. Zij moeten hiervoor een samenhangende reeks van vijf foto’s insturen. De beste inzendingen zijn later in het jaar te zien op een expositie in de Kunstzaal van De Kappen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Fotogroep Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: Michel van der Voort
Foto: Astrid ten Voorde
Een productie van RTV Sternet