Baanbrekende culturele proeftuin ‘Sound of Art’ geeft kunstwerken letterlijk een muzikale stem

De Cultuur Coalitie Haaksbergen brengt vernieuwing en innovatie in de Haaksbergse kunst en cultuur.

‘Een uniek, spetterend evenement waarbij kunstwerken een eigen ‘stem’ krijgen door middel van muziek’, zo noemt Jolanda Bouwmeesters haar initiatief voor een baanbrekende culturele proeftuin in Haaksbergen: vijf kunstenaars (Yvonne Korshuize, Jolanda Bouwmeesters, Erik Loman, Herman Wansing en Tom de Jong) hebben een gedicht geschreven over hun favoriete kunstwerk. Twee singer-songwriters (Pien Kuipers en Didier Leclaire van Toon Audio ) hebben daar muziek bij geschreven.

Pien en Didier zullen 3 nummers gaan vertolken en via Noabermuziek treden Tanja Lammers in combinatie met Herman ten Thije op. Maar ook Youri ten Dam van Popscool gaat los op een rocknummer. Uiteraard zijn de kunstenaars ook allemaal aanwezig en RTV Sternet maakt een video registratie van het geheel.

Jolanda: ‘Op deze manier verbinden we verschillende onderdelen van de kunst- en cultuursector met elkaar. Het hele spektakel wordt daarom ook actief ondersteund door de Cultuur Coalitie Haaksbergen’. De Cultuur Coalitie is opgericht als burgerinitiatief en wil van de 5.000 Haaksbergse kunst en cultuur beoefenaars een breed samenwerkingsverband maken.

Het evenement vindt plaats op zondag 25 september van 15.00 tot 17.00 uur in de beeldentuin van Jolanda Bouwmeesters, Peddedijk 47A Haaksbergen.

De toegang is gratis en u ontvangt een uniek consumptiebonnetje voor een drankje naar keuze. U kunt rondkijken in de beeldentuin, genieten van unieke kunstwerken en luisteren naar allerlei soorten muziek.

Dit evenement is mogelijk gemaakt door de steun van sponsoren, de ‘vrienden van de beeldentuin’. Zij zorgen ervoor dat de tuin gratis toegankelijk is voor iedereen, mooi onderhouden wordt en binnenkort gaat uitbreiden. Wilt u ook vriend van de beeldentuin worden door middel van een (kleine) donatie? Doneer en ontvang een leuke attentie bij uw volgende bezoek!

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Beeldentuin Haaksbergen

Meer cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen