Beste Buur Bokaal Haaksbergen

Bokaal uitgereikt aan Leon Klaczynski

Hein Talman uit Enschede, Leon Klaczynski uit Haaksbergen en Eddy Smith uit Losser gingen dit jaar met de titel ´Beste Buur´ op zak naar huis. De winnaars kregen uit handen van de (loco)burgemeesters Onno van Veldhuizen, Jan-Herman Scholten en Cia Kroon hun prijs overhandigd. Uit de bijna 60 nominaties in de drie gemeenten werd per gemeente een winnaar gekozen. Dit gebeurde door een jury met daarin een vertegenwoordiger van de gemeente, de huurdersorganisatie en de woningcorporaties De Woonplaats, Domijn en Ons Huis.
 
Bijzondere bokaal gemaakt door kunstenaar van Aveleijn

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal was dit jaar op 3 locaties: in de Twentsche Foodhal in Enschede, de Noaberpoort in Haaksbergen en ‘t Lossers Hoes in Losser. Heel mooi dat het dit jaar mogelijk was de uitreiking in fysieke vorm te organiseren. De winnaars kregen een bijzondere bokaal, een beeld dat symbool staat voor ontmoeting, betrokkenheid en noaberschap, gemaakt door een kunstenaar van Aveleijn. Hopelijk krijgt deze een bijzonder plekje bij de winnaars thuis. Naast de bokaal kregen de winnaars ook een waardebon. Hiermee kunnen ze een prijs bepalen die verbinding tussen mensen in hun buurt stimuleert.

Omzien naar elkaar draagt bij aan fijn wonen

Bij de nominatie was vooral de reden waarom iemand een Beste Buur Bokaal verdient, belangrijk. De samenwerkende partijen geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen, een goede gezondheid en een veilige en fijne buurt. Juist in deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken krijgt, is het belangrijk om er voor elkaar te zijn, om oog te hebben voor elkaar. De winnaars van dit jaar snappen dat. Zij worden alle drie omschreven als behulpzaam en sociaal en dragen daardoor zeker hun steentje bij aan een fijne sfeer in de buurt.

Samenwerkende partijen organiseren Beste Buur Bokaal

De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. 14 Twentse corporaties deden dit jaar mee. Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden kwamen dit jaar in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Nomineren kon via www.bestebuurbokaal.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van de Beste Buur Bokaal

Volg het nieuws in Haaksbergen