Bouwvakker Bart is back bij De Vale Doffer

Zijn duiven bezetten plek 1 en 2.

Afgelopen weekend ging de eerste natourvlucht van start. Tijdens de laatste 5 natourvluchten kunnen jonge en oude duiven gezamenlijk worden ingekorfd om hun wedstrijden te vervliegen. Het eind van het duivenseizoen nadert met rasse schreden. Op vrijdagavond 13 augustus werden door de liefhebbers van De Vale Doffer maar liefst 288 duiven aan de mand toevertrouwd om de wedstrijd vanuit het Brabantse Beek en Donk te vervliegen.

Terug van weggeweest is Bart Goering. Vorig jaar met opgeheven hoofd afscheid genomen als keizergeneraal van onze vereniging, had hij de duivensport nog niet vaarwel gezegd. Bart heeft samen met zijn vriendin vorige herfst een huis gekocht en hij is daar al ruim driekwart jaar in aan het klussen. Bart woont echter nog op zijn oude adres, waar hij zijn duiven nog dagelijks liet vliegen.
Enkele weken geleden was Bart in een vergevorderd stadium qua werk aan zijn nieuwe huis en hij dacht: waarom kan ik eigenlijk die laatste 5 vluchten niet deelnemen vanaf mijn “oude adres?”
Zo gezegd zo gedaan. De oude duiven werden geënt en opgeleerd en zo kwam Bart vrijdag met 30 uitgeruste en opgepoetste duiven aan de start. Dit legde Bart geen windeieren. Zaterdag werden de ruim 17000 duiven van afdeling 9 Noord om 8 uur gelost in het eerdergenoemde Beek en Donk. De wind op de staart, dus hoge snelheden werden verwacht.

Bart nam om 8.30 uur snel afscheid van de elektricien en haastte zich naar zijn oude adres, waar hij om 9.04 twee duiven gelijktijdig zag aankomen. Met een sierlijke draai landden de duiven op de klep. ’s Avonds bleek dat deze prestatie voldoende was om plek 1 en 2 van 288 duiven in de wacht te slepen in de vereniging. Bart glunderde van oor tot oor toen hij een mooie bos bloemen en een rollade in ontvangst mocht nemen. Dit smaakt naar meer. Op plek 3 van het podium vinden we een jonge duif van Thijs Boomkamp die zijn duif 1 minuut later constateerde. Gelukkig waren ’s avonds nagenoeg alle duiven op hun thuishonk teruggekeerd.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van De Vale Doffer

Meer sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen