Brede steun voor Vaccinatiecampagne Eerstelijnszorg Haaksbergen

Wethouder Antoon Peppelman: “Dit initiatief van de EZH juichen we van harte toe.”

Naast veel negatiefs, heeft corona ook in Haaksbergen een hoop solidariteit opgeleverd. Zoals initiatieven om ondernemers een hart onder de riem te steken. Spontane acties om de kwetsbare bewoners van verzorgingscentra te verrassen. En eind 2020 kende Haaksbergen een lokale campagne rond het belang van de coronaregels. De samenwerkende zorgverleners in Haaksbergen komen nu ook met een lokale campagne om inwoners aan te moedigen zich te laten vaccineren. Wethouder Samenleving Antoon Peppelman ondersteunt dat van harte.

De zorgverleners in Haaksbergen werken samen onder de vlag van de Eerstelijnszorg Haaksbergen (EZH). Denise de Zwart van de EZH vertelt graag meer over de campagne. “De vaccinatiebereidheid in ons land is best goed. Drie op de vier Nederlanders geeft aan zich te willen laten vaccineren. Toch merken we in de Haaksbergse spreek- en behandelkamers dat mensen nog veel vragen, onzekerheden of twijfels hebben. Om inwoners van betrouwbare informatie te voorzien en het belang van vaccineren te onderstrepen, starten we de campagne Vaccineren doe je voor elkaar!”

Goed informeren

De Zwart geeft aan dat de Haaksbergse zorgverleners inwoners van harte aanmoedigen zich te laten vaccineren tegen corona. “Als inwoners de oproep krijgen zich te laten vaccineren, dan vinden wij het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen dat ook écht doen”, aldus De Zwart. “Daar hoort bij dat we mensen zo goed mogelijk willen informeren. Zo organiseren we volgende week een interactief webinar voor zorgprofessionals in samenwerking met een internist-hematoloog van het MST. Zo leren we alle ins en outs van het vaccineren en de vaccins. Als we zelf goed geïnformeerd zijn, dan kunnen we onze patiënten ook goed informeren.”

Met elkaar en voor elkaar

Wethouder Antoon Peppelman vindt het mooi dat de lokale zorgprofessionals er met deze gerichte campagne werk van maken. “Er komen door heel Haaksbergen posters te hangen met daarop lokale zorgverleners, die ook weer in filmpjes te zien zijn op social media. Dit initiatief van de EZH juichen we van harte toe. Ik ben ervan overtuigd dat vaccineren verstandig is en hoop dat deze campagne ook anderen overtuigt. Maar uiteindelijk bepalen onze inwoners het natuurlijk zelf. We vinden het ook als gemeente belangrijk dat onze inwoners goed geïnformeerd zijn. Het coronavirus bestrijden doen we met elkaar en voor elkaar. Uiteindelijk willen we weer gewoon naar familie en vrienden, weer aan het werk en er weer op uit kunnen gaan.”

Kijk voor meer informatie op de website van Eerstelijnszorg Haaksbergen