Collegebezoek Odink & Koenderink

Een uitgebreide delegatie van de gemeente heeft een werkbezoek gebracht aan Odink & Koenderink, een bedrijf voor Plug&Play totaaloplossingen voor het laagspanningsnetwerk, dat al sinds 1920 een begrip in Haaksbergen is.

Odink & Koenderink, een bedrijf voor Plug&Play totaaloplossingen voor het laagspanningsnetwerk, is al sinds 1920 een begrip in Haaksbergen. In dat jaar richtten Jan Derk Odink en Gerrit Koenderink samen een onderneming op. Bij het bedrijf, dat destijds gevestigd was aan de Parallelweg, werden toen enkel schakelkasten geproduceerd.

Na enkele wisselingen van aandeelhouders, verwierf de Nederlandse investeerder OxGreenfield eind 2022 het grootste deel van de aandelen en werden de activiteiten verplaatst naar een nieuw pand aan de Kabelstraat op het bedrijventerrein in Stepelo. In het pand zit ook Connectens gevestigd, een joint venture die innovatieve plug&play systemen produceert.

Odink & Koenderink levert voor de grootverbruiker, wijkdistributie, openbare verlichting en infra en utiliteitsbouw en kent een aantal grote klanten. Enexis, Stedin, Alliander en ProRail zijn hier voorbeelden van. Zo komen alle gele kastjes (schakelkasten voor wissels) langs het spoor uit Haaksbergen.

Een indrukwekkend gezelschap, bestaande uit burgemeester Rob Welten, wethouders Johan Niemans, Pieter van Zwanenburg en Jan-Herman Scholten, gemeentesecretaris Rob Toet en de ondernemers- en beleidsadviseur Natascha Melten bracht op dinsdag 19 maart 2024 een werkbezoek aan Odink & Koenderink. Zij werden ontvangen door algemeen directeur Ryan Ordelmans en financieel directeur Bart Geerink van het elektrotechnische bedrijf. Ze kregen onder andere een rondleiding door de fabriek.

Inzet voor de samenleving

Bij Odink & Koenderink is er een duidelijke visie: groei. Dat willen ze bereiken op een duurzame manier en met oog voor de samenleving. Zo houdt het bedrijf de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk en werken er veel Oekraïners die zijn gevlucht voor de oorlog.

Odink & Koenderink blijft een begrip in Haaksbergen en met het oog op de toekomst wordt gekeken wat het bedrijf en de gemeente over en weer voor elkaar kunnen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan gemeentelijke ondersteuning met betrekking tot werknemers met een vluchtelingenstatus.

Kijk voor meer informatie op de website van Odink & Koenderink

Meer over ondernemen in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: René Appels
Eindredactie: Mchel van der Voort
Een productie van RTV Sternet