Cultuurmakers – Elmi te Lintelo

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Elmi te lintelo.

Elmi te Lintelo is 13 jaar en woont in Haaksbergen. Ze zit in klas 2th1 van Assink Lyceum locatie van Brakelstraat in Haaksbergen. Ze houdt ontzettend veel van dieren.Haar vader is haar grootste inspiratiebron.

Elmi te Lintelo heeft meegedaan aan een cultuurworkshop bij het project Haaksbergen Toont Talent Toptijd. Daar heeft ze haar allereerste kunstwerk gemaakt onder leiding van kunstenaar Erik Loman.

Het thema van Haaksbergen Toont Talent Toptijd voor deze workshopronde was ‘vrijheid en herdenken’. Elmi vond het heel erg leuk om zelf een kunstwerk te maken. Ze raadt het dan ook iedereen aan.

Elmi heeft zich eigenlijk voor de workshops nog nooit echt zelf verdiept in kunst en is er tijdens het creëren achter gekomen dat echte kunst bestaat!

Gezien haar liefde voor dieren wil ze later graag dierenarts worden en in een dierenkliniek gaan werken. Als het even kan dan wel graag op Curaçao.

Haar favoriete museum is toch wel het Rijksmuseum.

Over Haaksbergen Toont Talent Toptijd

Haaksbergen Toont Talent Toptijd is een project van Art4More en RTV Sternet. Leerlingen van het Assink Lyceum krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen, en ze maken dan met begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk.

De workshops worden gegeven door in Haaksbergen en omgeving actieve beeldende kunstenaars. Hiermee wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haaksbergen, de Rabobank, de stichting Leppink-Postuma en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Tekst: jolanda Bouwmeesters
Foto: Marianne Appels
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet