Cultuurmakers – Ids Ottink

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Ids Ottink.

Ids Ottink is 14 jaar en woont in Haaksbergen. Hij zit in klas 2bk3 van het Assink Lyceum locatie van Brakelstraat in Haaksbergen. Zijn grootste passie is gamen. Dit doet hij het liefst met zijn vrienden.

Ids Ottink heeft meegedaan aan een cultuurworkshop bij het project Haaksbergen Toont Talent Toptijd. Daar heeft hij zijn allereerste kunstwerk gemaakt. Hij had er totaal geen moeite mee, vond het meteen leuk om te doen en voelde zich vrij om voortvarend aan het werk te gaan. Eigenlijk vind Ids ook dat iedereen minstens één keer een kunstwerk moet maken.

Het thema van Haaksbergen Toont Talent Toptijd voor deze workshopronde was ‘vrijheid en herdenken’. De inspiratiebron voor zijn kunstwerk heeft Ids uit zijn fascinatie voor tanks gehaald. Met zijn kunstwerk wil hij zeggen dat vrede er niet vanzelf is en dat, als je vrede wilt, je er hard voor moet werken.

Ids zou in de toekomst graag lasser willen worden en graag in een leuk huis willen wonen.

Zijn favoriete museum is het Nationaal Militair Museum in Soest.

Over Haaksbergen Toont Talent Toptijd

Haaksbergen Toont Talent Toptijd is een project van Art4More en RTV Sternet. Leerlingen van het Assink Lyceum krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen, en ze maken dan met begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk.

De workshops worden gegeven door in Haaksbergen en omgeving actieve beeldende kunstenaars. Hiermee wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haaksbergen, de Rabobank, de stichting Leppink-Postuma en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Tekst: jolanda Bouwmeesters
Foto: Marianne Appels
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet