Cultuurmakers – Lotte Grobbink

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Lotte Grobbink.

Lotte Grobbink is 14 jaar en woont in Haaksbergen. Ze zit in klas 2bk1 van het Assink Lyceum locatie van Brakelstraat in Haaksbergen. Haar grootste passie is zingen, maar tekenen vindt ze ook erg leuk.

Lotte Grobbink heeft meegedaan aan een cultuurworkshop bij het project Haaksbergen Toont Talent Toptijd. Daar heeft hij zijn allereerste kunstwerk gemaakt, onder leiding van kunstenares Marianne Appels.

Het thema van Haaksbergen Toont Talent Toptijd voor deze workshopronde was ‘vrijheid en herdenken’. Lotte vond de workshops heerlijk en ze vindt het inspirerend dat ze dit in alle vrijheid kan en mag doen.

Ze is blij dat ze de kans kreeg om op deze manier het tekenen weer op te pakken. Ook heeft ze geleerd dat ze meerdere onderwerpen tegelijk kan verwerken in 1 kunstwerk. Lotte wil de workshops zeker aanraden aan andere leerlingen omdat je er best wel veel van leert.

Lotte wil later graag schoonheidsspecialiste worden. Ze heeft geen idee hoe haar leven er over 10 jaar uit zal zien maar ze hoopt wel dat ze dan in Italië woont.

Haar favoriete museum is het spoorwegmuseum.

Over Haaksbergen Toont Talent Toptijd

Haaksbergen Toont Talent Toptijd is een project van Art4More en RTV Sternet. Leerlingen van het Assink Lyceum krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen, en ze maken dan met begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk.

De workshops worden gegeven door in Haaksbergen en omgeving actieve beeldende kunstenaars. Hiermee wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haaksbergen, de Rabobank, de stichting Leppink-Postuma en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Tekst: jolanda Bouwmeesters
Foto: Marianne Appels
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet