Cultuurmakers – Milan Hillen

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Milan Hillen.

Milan Hillen is 13 jaar en woont in Haaksbergen. Hij zit in klas 2bk1 van het Assink Lyceum locatie van Brakelstraat in Haaksbergen. Zijn grootste passie is voetballen, maar gamen doet hij ook graag.

Milan Hillen heeft meegedaan aan een cultuurworkshop bij het project Haaksbergen Toont Talent Toptijd. Daar heeft hij zijn allereerste kunstwerk gemaakt, onder leiding van kunstenaar Marianne Appels.

Het thema van Haaksbergen Toont Talent Toptijd voor deze workshopronde was ‘vrijheid en herdenken’. Milan vond het echt heel leuk om zelf een kunstwerk te maken. Hij heeft geleerd om heel klein en gedetailleerd te tekenen.

Vrede is wat hij zou willen en dat zie je terug in zijn pentekening. Hij raadt andere leerlingen dan ook van harte aan om ook mee te doen aan zo’n project.

Na het VMBO wil Milan doorleren op HAVO niveau. Milan ziet het wel zitten om bij de politie te gaan werken. Een mooi huis in Nederland en lekker veel geld staan ook op zijn verlanglijstje voor de toekomst.

Een favoriete museum kan hij niet benoemen. Hij kent er namelijk geen.

Over Haaksbergen Toont Talent Toptijd

Haaksbergen Toont Talent Toptijd is een project van Art4More en RTV Sternet. Leerlingen van het Assink Lyceum krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen, en ze maken dan met begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk.

De workshops worden gegeven door in Haaksbergen en omgeving actieve beeldende kunstenaars. Hiermee wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haaksbergen, de Rabobank, de stichting Leppink-Postuma en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Tekst: Jolanda Bouwmeesters
Foto: Marianne Appels
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet