Cultuurmakers – Senna Siemerink

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan Senna Siemerink.

Senna Siemerink is 14 jaar en woont in Haaksbergen. Ze zit in klas 2bk1 van het Assink Lyceum locatie van Brakelstraat in Haaksbergen. Haar grootste passie is paardrijden. Daarnaast vind ze het erg leuk om samen met vriendinnen creatief bezig te zijn. Luisteren naar de ideeën van anderen en deze verwerken in haar eigen denkwijze geven haar inspiratie.

Senna Siemerink heeft meegedaan aan een cultuurworkshop bij het project Haaksbergen Toont Talent Toptijd. Daar heeft ze haar allereerste kunstwerk gemaakt, onder leiding van kunstenaar Patrick van der Burg.

Het thema van Haaksbergen Toont Talent Toptijd voor deze workshopronde was ‘vrijheid en herdenken’. Wat Senna met haar kunstwerk vooral wil zeggen is dat je blij moet zijn met de vrijheid die we hier hebben.

Senna vond het project erg leuk en leerzaam. Het was gezellig met Patrick en ze heeft geleerd hoe ze met een spuitbus verf graffiti kan maken. Door mee te doen met het project heeft ze helemaal zin om vaker met vriendinnen kunst en cultuurworkshops te volgen.

Helemaal zeker over haar droombaan is ze nog niet, als het maar iets met dieren te maken heeft. Senna ziet zich in de toekomst wel in een leuk huis in Oostenrijk wonen.

Jammer genoeg bezoekt ze niet vaak musea, dus een echt favoriet museum heeft ze nog niet.

Over Haaksbergen Toont Talent Toptijd

Haaksbergen Toont Talent Toptijd is een project van Art4More en RTV Sternet. Leerlingen van het Assink Lyceum krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen, en ze maken dan met begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk.

De workshops worden gegeven door in Haaksbergen en omgeving actieve beeldende kunstenaars. Hiermee wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haaksbergen, de Rabobank, de stichting Leppink-Postuma en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Tekst: Jolanda Bouwmeesters
Foto: Marianne Appels
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet