De Engelse Mijlenloop

De 26e editie van de Engelse Mijlenloop was weer zoals van ouds, volop muziek, motivatie, sportieve mensen en vooral gezelligheid.

De 25e editie van de de Engelse Mijlenloop vond plaats in 2019. Eigenlijk zou de 26e editie in het water vallen, onder andere door Corona, maar doordat er een nieuwe groep vrijwilligers een doorstart wilde maken, is er toch weer een nieuwe Engelse Mijlenloop van de grond gekomen. De Mijlenloop is al jaren geliefd onder de hardlopers in Haaksbergen en omstreken. Het is het eerste sportieve evenement van het jaar in de buitenlucht.

Zondag 20 maart vond de 26e editie van de Haaksbergse Mijlenloop plaats. Voorgaande edities van dit tradtionele hardloopfestijn konden vanwege corona niet doorgaan.
De Mijlenloop is een evenement voor allerlei hardlopers: Voor super sportieve tot recreatieve lopers. Voor jonge en oude hardlopers en voor mensen met een beperking. Lopers konden kiezen uit verschillende afstanden en voor verschillende onderdelen. Er was een 5 mijlsloop (8.05 km), een 10 mijlsloop (16,1 km). Er was een bedrijvenloop, een Kidsrun (letterlijk een rondje om de kerk), een jeugdloop en voor de lopers met hulpmiddel: de Racerunners (2km). De Mijlenloop begon op de Markt en het parcours liep vervolgens door de prachtige natuur rondom Haaksbergen: Langs de Buurserbeek, de Oosterdorper Watermolen en via het Park Scholtenhagen weer naar de finish op de Markt.

RTV Sternet sprak Mike Egbers, één van de organisatoren van de Haaksbergse Mijlenloop. Hij was erg blij dat het dit jaar weer door kon gaan. Dit was nog niet zo vanzelfsprekend omdat er een nieuwe organisatie van het evenement moest komen. Dat is gelukt en met de opheffing van de coronamaatregelen kon het sein weer op groen worden gezet. Er hadden zich totaal 900 deelnemers ingeschreven. De meesten kwamen uit Haaksbergen en omgeving. Maar er waren ook deelnemers uit andere delen van Nederland en enkele Duitse lopers. Egbers toonde zich erg tevreden over het aantal inschrijvingen: “Een goede start voor de nieuwe organisatie”.

De 26e editie van de Engelse Mijlenloop vond plaats tijdens een koopzondag. Egbers vond het erg prettig dat de Haaksbergse middenstand en Horeca konden meeprofiteren van het hardloopfestijn. Hopelijk komt volgend jaar een 27e editie, want het was weer een doorslaggevend succes.

De uitslag werd bekend gemaakt op de sociale media kanalen van de Engelse Mijlenloop en op de site van de Mijlenloop.

Kijk voor meer informatie op de website van de Engelse Mijlenloop

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen