De vierde Fotobiënnale Haaksbergen

Haaksbergen staat van 21 mei tot en met 30 oktober in het teken van de vierde Fotobiënnale Haaksbergen.

De Fotogroep Haaksbergen schotelt het winkelend publiek, toeristen, dagjesmensen en recreanten 180 foto’s voor in het dorpshart van de Ster van Twente. Op verschillende locaties is zowel vrij werk te zien als foto’s rond thema’s als Het DNA van Haaksbergen of Architectuur in Twente.

De foto’s zijn geprint op kubussen rond bomen, motorkappen in leilindes, deuren boven beukenhagen, metalen deksels in platanen en op doeken in houten- en aluminiumframes.

De topper is dit keer een mega-fotodoek in een bijzondere constructie.

De proloog van de Fotobiënnale was eerder dit jaar al. Op 24 maart zijn fotokubussen rond de twee bomen voor het gemeentehuis op de Markt onthuld. Dat was voorafgaand aan de jaarlijkse herdenking van het vergisbombardement op 24 maart 1945 waarbij 57 Haaksbergenaren om het leven kwamen en 200 gewonden vielen.

Deze acht foto’s rond oorlog, herdenken en herinneren zouden in 2020 al worden onthuld in het kader van 75 jaar bevrijding van Haaksbergen, maar dat ging niet door vanwege corona. Ook de Fotobiënnale moesten we toen afblazen. De foto’s hebben we dit jaar alsnog onthuld als voorbode van de Fotobiënnale 2022.

Net als in 2018 slingert onze buitenexpositie zich ook dit jaar door het dorpshart globaal tussen de Museum Buurtspoorweg aan de Stationsstraat, via de Spoorstraat en de Markt door De Ruisschenborgh naar het toekomstige Cultuurplein bij theater De Kappen.

De officiële opening van de Fotobiënnale Haaksbergen is zaterdag 21 mei om 13.30 uur door burgemeester Rob Welten. De opening is op het plein voor het oude gemeentehuis aan de Markt 3. Ook nu weer is het Fotofestival de openingsactiviteit van de Week van de Amateurkunst (WAK).

Vanzelfsprekend bent u hiervoor uitgenodigd.

Leden van de Fotogroep Haaksbergen zijn vanaf woensdag 11 mei in het centrum bezig met de opbouw van de Fotobiënnale 2022.

Kijk voor meer informatie op de website van Fotogroep Haaksbergen

Meer over Cultuur uit Haaksbergen

Volg het Nieuws uit Haaksbergen