Desinfecterende handgel, werkt dat wel?

Net als veel Nederlanders, hebben veel Haaksbergenaren desinfecterende handgel gekocht. RTV Sternet zocht voor u uit wat de voors en tegens van deze producten zijn.

Waar moet u op letten?
Een goede handgel bevat minstens 70% alcohol (ethanol). Als in het product ook propanol zit, mag dat percentage wat lager zijn.
Ook bij sommige bekende ketens en websites worden handgels aangeboden die hieraan niet voldoen. Controleer dus de ingrediënten op uw handgel.
Een antibacteriële handgel is nutteloos tegen het coronavirus.

Hoe gebruikt u de handgel?
De handgels zijn absoluut niet bedoeld om de hele dag door te gebruiken, maar alleen in situaties waarin u niet in staat bent om uw handen minstens 20 seconden met water en zeep te reinigen. Bijvoorbeeld als u van de ene winkel naar de andere gaat.
Uw handen mogen niet vuil of vet zijn, want dan kan de handgel zijn werk niet goed doen.

De nadelen
Een goede handgel doodt het coronavirus op uw handen, maar ook allerlei goede bacteriën op de huid, die wij allemaal nodig hebben. Beperk het gebruik dus tot een minimum. Bovendien drogen de handgels de huid enorm uit.

Kortom: Steeds 20 seconden uw handen wassen is nog steeds het meest effectief en veilig tegen het coronavirus. Alleen als dat niet kan, gebruikt u handgel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *