Dick Bekkers stopt met lijstenmakerij

Zijn lijsten hangen overal: in woningen en kantoren. Hij maakte er honderden om schilderijen en foto’s beter tot hun recht te laten komen. Maar Dick Bekkers gaat deze zomer met zijn lijstenmakerij stoppen. Wel gaat hij door met zijn schilderschool en op kleine schaal met zijn galerie.

‘Ik liep er al een tijdje mee rond’, zegt hij in zijn atelier in bedrijfsverzamelgebouw ‘Spoorstraat 55’, waar Wildenborg jarenlang zijn warenhuis in huishoudelijke artikelen had en op de verdieping speelgoed verkocht. De geboren en getogen Haaksbergenaar maakte in 2008 van zijn hobby als kunstschilder er zijn professie van en begon daarnaast schilderlessen te geven. Ook nam hij in 2010 de lijstenmakerij over van schilderbedrijf Ten Hagen. ‘Nu ik stop met de lijstenmakerij is het mij hier veel te groot en via mijn zoon heb ik een hele mooie ruimte gevonden achter Podotherapie Van der Kuil, ingang via de Hibbertsstraat.’ Dat wordt voor zijn schilderschool wéér een nieuwe locatie in Haaksbergen.

Eind mei stoppen de schilderlessen. Die gaan in september weer door op de nieuwe locatie; in zijn schildersgroepen zijn nog maar enkele plekken vrij. Voor belangstellenden: stuur een e-mail naar info@dickbekkers.nl of bel 0653 753872.

Grote opruiming van lijsten en schilderijen

Het beëindigen van de lijstenmakerij en de verhuizing naar een kleinere ruimte noodzaken hem tot opruiming van zijn voorraad lijsten. Kleinere foto- en ook de wissellijsten worden tegen ‘weggeefprijzen’ aangeboden. Ook een groot deel van zijn enorme hoeveelheid schilderijen gaan in de sale. De onderwerpen zijn heel divers: landschappen, dieren, stillevens, straatjes, abstracten (alles in acrylverf op doek) en aquarellen.

Tot 31 juli neemt hij nog opdrachten aan voor het maken van nieuwe lijsten.

Schilderschool blijft bestaan

De grote SALE wordt gehouden vanaf 11 juni t/m 19 oktober, nog op het adres Spoorstraat 55. Daarna gaat zijn werkzame leven zich beperken tot zijn grote passie van schilderen en het overbrengen van die kunst op zijn leerlingen. ‘Schilderen is een heerlijke uitlaatklep; iedereen kan dat leren. Ik ga met die lessen door zo lang ik dat kan’, zegt hij. Daarnaast krijgt hij nu meer tijd voor zijn familie en vrienden en voor die andere grote passie: muziekconcerten en theaterbezoek.

Kijk voor meer informatie op de website van Dick Bekkers

Meer over ondernemen in Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet
met dank aan RondHaaksbergen