Drie koninklijke onderscheidingen in Haaksbergen

Lintjesregen op anderhalve meter afstand.

Op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning vindt traditiegetrouw de zogeheten Algemene Gelegenheid plaats, ook wel Lintjesregen genoemd. In Haaksbergen gaat het om drie koninklijke onderscheidingen. Vorig jaar ging het nog telefonisch, dit jaar ging burgemeester Welten wèl op bezoek. Maar bleef hij op anderhalve meter afstand, met in achtneming van de coronamaatregelen. Het opspelden gebeurde door naasten.

Burgemeester Welten ging maandag op bezoek bij meneer Alwie Olde Nordkamp, mevrouw Nel Eindhoven-Van Tuijl en mevrouw Ans Vaanhold. De drie Haaksbergenaren kregen uit de mond van burgemeester Welten te horen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd ze te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uiteraard hoorde daar een mooie bos bloemen, een heerlijke slagroomtaart en een fles oranjebitter bij om de felicitaties feestelijk luister bij te zetten. De versierselen die bij de koninklijke onderscheiding horen, werden door naasten van de gedecoreerden opgespeld.

De gedecoreerden in het kort:

Alwie Olde Nordkamp (55) zet zich al ruim 23 jaar met hart en ziel in als vrijwillig brandweerman voor de Haaksbergse samenleving. Ook bij de jaarlijkse sinterklaasintocht in Haaksbergen was Olde Nordkamp jarenlang een drijvende kracht en hij is al ruim vijf jaar mantelzorger.

Nel Eindhoven-van Tuijl (68, foto hieronder) was vele jaren mantelzorgster voor een hoogbejaarde dame, naast haar drukke vrijwilligersleven binnen de kerkgemeenschap Haaksbergen-Buurse, de Protestantse vrouwenvereniging en het kerkbestuur.

Ans Vaanhold (66, foto bovenaan) werkte meer dan een halve eeuw bij Het Saalmerink en was daarnaast als vrijwilligster voor de bewoners bijzonder actief. Ze verrichtte diverse keren mantelzorg en deed veel vrijwilligerswerk voor handbalvereniging Stormvogels.

Lees meer over de Lintjesregen op de website van de Rijksoverheid

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Volg de cultuur in Haaksbergen

Foto’s: Betty Morsinkhof

Een productie van RTV Sternet