Educatieve Belevingstuin Haaksbergen

Haaksbergen wordt vanaf 2022 een mooie natuurbelevingslocatie rijker!

Aan de Sonderenstraat wordt door samenwerkende natuurorganisaties in Haaksbergen een educatieve belevingstuin gerealiseerd met een grote nadruk op eetbare natuur. “Met deze plek willen we kinderen en volwassenen laten tuinieren, spelenderwijs in contact brengen met de natuur en deze laten ervaren met alle zintuigen.” Iedereen met interesse is welkom; een bijzondere nadruk ligt op het betrekken van omliggende scholen en buurtbewoners.

De grond is op dit moment een weiland dat door de Diaconie ter beschikking is gesteld aan de Natuurtafel Haaksbergen. Het doel is om hier een natuur gebonden, maatschappelijke bestemming aan te geven. De belevingstuin geeft een extra impuls aan het gebied, aansluitend op andere plaatselijke ontwikkelingen zoals: de activiteiten van IVN, de Dievelaarsschuur, waar kinderopvang De Bloesem gebruik van zal gaan maken, Park Scholtenhagen waar onlangs de bootcamproute is gerealiseerd en zorgboerderij Buitenkans.

Vanwege het educatieve aspect zijn de omliggende basisscholen vanaf het begin betrokken bij de opzet en ontwikkeling van de belevingstuin. Maar er is meer! “Graag zouden we ook met buurtbewoners, andere schoolgaande kinderen met hun ouders en overige geïnteresseerden in contact komen. We willen op deze manier een team vormen van mensen die zich thuis voelen in de belevingstuin, waar ieder op zijn eigen manier iets aan toevoegt.”

Ben je nieuwsgierig? Heb je kennis van de natuur, eetbare natuurproducten, voedselbossen, bloemen en bijen, waterleven of een vruchtbare bodem en zou je dit graag met anderen willen delen? Of zou je hier juist meer over willen weten? Ben je geïnteresseerd in activiteiten met kinderen of volwassenen op een dergelijke locatie? Wil je op een actieve en leuke manier contact hebben met buurtgenoten? Ben je om welke andere reden dan ook geïnteresseerd? Meld je dan aan voor de informatieavond of neem contact met IVNHaaksbergen op.

“Graag hadden we begin dit jaar een informatieavond gepland voor belangstellenden om de plannen toe te lichten. Coronaperikelen maken dat vooralsnog niet mogelijk, vandaar de (voor)aankondiging op deze wijze. Nadere informatie vindt u ook op onze Facebookpagina ‘Belevingstuin-Sonderenstraat’ en op de recente uitzending van SternetTV op 22 januari 2022.”

Indien uw interesse nu al gewekt is kunt u zich aanmelden via FB-pagina of de link secetretariaat.ivnhaaksbergen@gmail.com. In een later stadium komt er hopelijk alsnog via een informatieavond de nodige informatie.

De Natuurtafel Haaksbergen, een samenwerkingsverband van de 7 natuurorganisaties in Haaksbergen, houdt zich bezig met concrete activiteiten om een robuust en bio divers landschap in het buitengebied van Haaksbergen in stand te houden en te verbeteren. Samenwerkende partijen zijn: Stichting Schaapskudde Haaksbergen, Natuur en Milieu Haaksbergen, Stichting de Groene Waaier (vertegenwoordigt Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landgoed ’t Lankheet), imkervereniging De Heidebloem en IVN Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Natuurtafel Haaksbergen

Kijk voor informatie op de Facebookpagina van Belevingstuin Haaksbergen

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen