De eerste Hoksebargse Kwis

De eerste Hoksebargse Kwis

Wanneer

23 september 2023    
15:30 - 21:00

De eerste Hoksebargse Kwis

De allereerste Hoksebargse KWIS wordt georganiseerd voor alle inwoners van Haaksbergen. De KWIS-dag is op zaterdag 23 september 2023.

Je schrijft je in per team. De samenstelling van het team mag zelf bepaald worden. Verzin een originele naam: het teamnummer krijg je van de organisatie op volgorde van aanmelding.

De start is om 15.30 uur in de foyer van De Kappen aan de Blankenburgerstraat in Haaksbergen zodat kinderen ook mee kunnen doen. Zij zijn zeker nodig voor een aantal opdrachten.

De organisatie heeft slechts 3 weken om alle antwoorden na te kijken. Lijkt het je leuk om mee te helpen met deze klus, meld je dan aan (info@hoksebargsekwis.nl).

Op zaterdag 14 oktober 2023 vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats bij restaurant Het Hagen aan de Watermolenweg. De antwoorden zullen op deze avond bekend worden gemaakt. Wederom wordt vroeg begonnen zodat de jongste deelnemers mee kunnen doen. Om 23.30 uur worden de laatste kwizzers uit de zaal geveegd en gaat het licht uit.

De KWIS bestaat voor een aanzienlijk gedeelte uit vragen die over Haaksbergen gaan en opdrachten die in Haaksbergen (incl. Buurse, St. Isidorushoeve en de Veldmaat) uitgevoerd moeten gaan worden. Het is daarom raadzaam om in elk geval enkele Haaksbergse leden in je team op te nemen die iets weten van het huidige en vroegere Haaksbergen.
Overigens zitten er ook vragen in die niet specifiek over Haaksbergen gaan èn zijn er behoorlijk wat vragen in verwerkt speciaal voor kinderen, met flinke beloningen daar waar het gaat om de punten. De te behalen punten staan bij alle vragen vermeld, dus de strategie kan direct worden bepaald na het ophalen van het KWIS-boek.
De vragen zijn erg divers. Een diverse samenstelling van het team qua leeftijd en interesses is dus een pré en vergroot de winkansen.

De KWIS is het beste te maken op één centraal punt van waaruit gewerkt wordt en waar de antwoorden binnen zullen komen. Dit kan een huiskamer zijn, een café, een kantine, een caravan, enzovoorts.

Zorg dat je op de avond zelf de beschikking hebt over minimaal één fiets, een werkende computer met internetverbinding, een printer, een digitale camera, een flinke boodschappentas en een telefoon waarop je te bereiken bent en waarmee getelefoneerd kan worden. Zonder deze middelen is deelname aan de KWIS vrijwel onmogelijk.

Via een speciaal telefoonnummer kan gecommuniceerd worden met de organisatie. Er zijn meerdere deadlines verdeeld over de KWIS-dag, dus lees eerst het KWIS-boek en de regels goed door. Dat kan flink uitmaken in het aantal te behalen punten.

Welk team wordt de winnaar van deze 1e editie? Welk team heeft de meeste kans? Het team met de meeste jongeren, mensen van middelbare leeftijd of de ouderen? Of juist het team met een mix van alle leeftijden? Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen er heel veel lol in heeft.

De KWIS-masters van de organisatie wensen jullie allemaal heel veel plezier. Moge de beste winnen!

datum: 23-09-2023
tijd: 15.30 tot 21.00 uur
locatie: Starten vanuit de Kappen
entreeprijs: € 30,00
ticketlink: https://www.hoksebargsekwis.nl/inschrijven.aspx

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.