Open dag kantoorpand Odink en Koenderink

Open dag kantoorpand Odink en Koenderink

Wanneer

26 november 2023    
13:30 - 16:00

Open dag kantoorpand Odink en Koenderink

“O&K monumentaal maar springlevend” Op zondag 26 november a.s. biedt de Historische Kring Haaksbergen u de gelegenheid het karakteristieke kantoorgebouw uit 1948 van de voormalige fabriek van Odink en Koenderink te bekijken.

Met deze “Open Dag”, bedoeld voor oud medewerkers en andere belangstellenden, laten wij u een van de laatste stukjes industrieel erfgoed van de Haaksbergse elektrotechnische industrie zien.
De bezoeker krijgt een uniek inkijkje in het prachtige kantoorgebouw aan de Parallelweg 10 Haaksbergen. Odink en Koenderink dat vanaf 1920 in haar bestaan van ruim 100 jaar, uitgroeide van een klein bedrijfje met een tiental werknemers tot een toonaangevende werkgever met honderden werknemers, die prachtige producten maakten die tot ver over onze grenzen geroemd werden.
Het kantoorgebouw uit 1948, dat nu Gemeentelijk Monument is, is nagenoeg nog geheel intact. De grote hal met monumentale trap, de lampengalerij en het indrukwekkende mozaïek uit 1960. De directiekamer is weer ingericht zoals deze vroeger was, met lambrisering, haard en bureau. Het interieur van de conferentiekamer is nog volledig intact en is er weinig fantasie voor nodig om je in te beelden hoe menige overeenkomst met de vele klanten hier werd bekrachtigd. Het prachtige interieur van deze kamer geeft ook de status aan waarin het bedrijf zich in de topjaren bevond.
Er is ook een grote fototentoonstelling te zien onder de titel “Odink en Koenderink door de jaren heen”. Bij velen van u zullen deze foto’s herinneringen oproepen. Daarnaast draait er doorlopend een korte film van O&K uit vroegere jaren.
Er zijn een aantal oud-werknemers aanwezig die u graag rondleiden en u een goed beeld kunnen geven van de vele mooie herinneringen die ze bewaren aan hun tijd bij O&K.
Tevens liggen er meerdere fotoalbums ter inzage over de vele festiviteiten uit de afgelopen jaren. Deze albums komen in hoofdzaak uit privéverzamelingen. Wellicht staat u ook op een van deze foto’s……
Deze Open Dag is een schitterende mogelijkheid om dit Gemeentelijk Monument van “wederopbouw architectuur”, te kunnen bekijken!
De Historische Kring Haaksbergen hoopt u dan ook op 26 november tussen 13.30 en 16.00 uur te mogen verwelkomen.
De toegang is geheel gratis!

datum: 26-11-2023
tijd: van 13.30 tot 16.00 uur
locatie: Voormalige fabriek van Odink en Koenderink, Parallelweg 10, Haaksbergen
entreeprijs: gratis

Voor meer informatie: http://www.historischekringhaaksbergen.nl/

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.

Kijk hier voor de agenda van Twente e.o.