Sam’s Kledingactie: actiedag in Buurse voor betere moeder- en kindzorg in Ethiopië

Sam's Kledingactie: actiedag in Buurse voor betere moeder- en kindzorg in Ethiopië

Wanneer

6 mei 2023    
10:00 - 12:00

Sam’s Kledingactie: actiedag in Buurse voor betere moeder- en kindzorg in Ethiopië

Op zaterdag 6 mei 2023 kunt u in Buurse kleding en schoenen inleveren bij Dorpswinkel Wildenborg aan de Alsteedseweg 17. De Sam’s vrijwilligers zullen dan van 10.00 – 12.00 uur uw goederen in ontvangst nemen.

Uw donatie komt ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.

Landelijk duurt de actieperiode van 6 maart tot en met 24 mei. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen vindt u op de website www.samskledingactie.nl.

Wat mag u allemaal inleveren?

Om bovenstaande doelstelling te bereiken, mag u behalve uw donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Investeren in zorg is investeren in vreugdevolle gebeurtenissen

Zwangerschap, geboorte, de eerste levensjaren; het zijn in Nederland doorgaans vreugdevolle gebeurtenissen. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden.

Betaalbare én bereikbare zorg

Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar. Met uw donatie kunnen we zorgen voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.

Over Sam’s Kledingactie

Al ruim 55 jaar zet Stichting Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood zich in om middels het inzamelen van kleding en schoenen gelden te generen voor o.a. de (nood)hulpprojecten van Cordaid. Ieder voor- en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel.

Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.

Datum: zaterdag 6 mei 2023
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Dorpswinkel Wildenborg
Alsteedseweg 17
7481 RS Haaksbergen

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.