Uitdaging aangaan in klimaat escaperoom op de Haaksbergse weekmarkt

Uitdaging aangaan in klimaat escaperoom op de Haaksbergse weekmarkt

Wanneer

29 november 2023    
10:00 - 16:00

Uitdaging aangaan in klimaat escaperoom op de Haaksbergse weekmarkt

Op 29 november staat er een klimaat escaperoom op de Haaksbergse weekmarkt. Inwoners kunnen zich hier laten opsluiten en zo testen of ze weten om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering en een hevige klimaatramp.

Dat kan samen met vrienden, collega’s of familie en is geheel gratis. Vooraf moet een tijdslot gereserveerd worden en vol = vol. Aanmelden is daarom nu al aan te raden!
De klimaat escaperoom komt op initiatief van de gemeente en dankzij financiële ondersteuning van de provincie een dag naar Haaksbergen. De gemeente en provincie willen op deze wijze aandacht vragen voor klimaatverandering en tips geven hoe bewoners daar zelf mee om kunnen gaan. Ook in Twente zijn de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar. Denk aan overlast en schade door hitte, droogte en extreem weer. Daar ontsnappen we niet aan, maar we kunnen er wél wat aan doen, aldus de gemeente. De escaperoom draagt op een leuke manier bij aan het vergroten van het bewustzijn rond klimaatverandering en aanpassing daaraan.
Inwoners die mee willen doen kunnen een tijdslot reserveren tussen 10.00 en 16.00 uur via https://groenblauwtwente.nl/escaperoom/. Deelnemers zijn maximaal dertig minuten in de escaperoom en per tijdslot kunnen vier personen meedoen. De escaperoom is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar, onder begeleiding van een volwassene. Deelname is gratis. De klimaat escaperoom doet dit najaar alle Twentse gemeenten aan. Haaksbergenaren die niets voelen voor een escaperoom, maar wel willen weten wat ze zelf kunnen doen aan de gevolgen van klimaatverandering kunnen tips vinden op groenblauwtwente.nl. Medewerkers van de gemeente gaan de 29e november ook met bezoekers van het centrum in gesprek over zaken als wateroverlast, droogte en verduurzaming van woning en tuin.

datum: 29-11-2023
tijd: van 10.00 tot 16.00 uur
locatie: Haaksbergse weekmarkt
entreeprijs: gratis
ticketlink: https://groenblauwtwente.nl/escaperoom/ (reserveren tijdslot)

Voor meer informatie: https://www.haaksbergen.nl/Nieuwsoverzicht/Klimaat-escaperoom.html

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.

Kijk hier voor de agenda van Twente e.o.