Wandelen naar de schaapskudde onder leiding van het IVN

Wandelen naar de schaapskudde onder leiding van het IVN

Wanneer

24 september 2023    
11:00 - 16:00

Wandelen naar de schaapskudde onder leiding van het IVN

De stichting Schaapskudde Horstervennehoes organiseert in samenwerking met het IVN-wandelingen in het Haaksbergerveen. De wandeling is onder begeleiding van een IVN-gids.

EEN DAG NAAR DE HERDER OP DE HEIDE
“KOM TOT JE ZELF IN DEZE HECTISCHE TIJD “
De wandeling start om 11.00 uur bij het Bezoekerscentrum van de Schaapskooi. De IVN-gids ontvangt de wandelaars om 11 uur in het Bezoekerscentrum met koffie of thee. Via een presentatie vertelt de gids over de schaapskooi, de schaapskudde en over het leven in het Haaksbergerveen.

Met de gids gaan de bezoekers op zoek naar de schaapskudde. Onderweg vertelt de gids over de planten en dieren die in het veen groeien en bloeien. U zult ontdekken hoe uniek dit veengebied in Nederland is. Bij de kudde aangekomen biedt de schaapherder gelegenheid tot het stellen van vragen en kan men meemaken hoe het hoeden van de kudde in elkaar steekt. Er is gelegenheid tot het eten van het lunchpakket. Ter afsluiting kunnen de deelnemers ‘s middags meelopen wanneer de kudde naar de nachtweide wordt gebracht, een unieke ervaring hoe de honden samen met de herder op pad gaan. Als de schapen veilig achter netten staan wandelt u gezellig terug naar het Bezoekerscentrum voor een korte nazit. De kosten zijn € 10,00 p.p. Boekingen en betaling via de site: https://www.veenverhalen.nl/
De inschrijving voor het evenement sluit 1 week voor de datum van deelname en is inclusief een lunchpakket.

datum: 24-09-2023
tijd: van 11.00 tot 16.00 uur
locatie: SCHAAPSKOOI & BEZOEKERSCENTRUM HORSTERVENNEHOES, Schapendrift 11, 7481 TK Haaksbergen
entreeprijs: € 10,00
info: https://www.schaapskuddehaaksbergen.nl/ of mail@schaapskuddehaaksbergen.nl

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.