Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aftrap jubileum Fotogroep met landschapsfotograaf Bas Meelker

14 februari 19:00 - 22:00

Fotogroep Haaksbergen ziet Abraham en houdt vijfde Fotobiënnale in 2024

De Fotogroep Haaksbergen heeft landschapsfotograaf Bas Meelker gestrikt voor de aftrap van het 50-jarig jubileum in 2024. Meelker houdt woensdag 14 februari een lezing en fotopresentatie in het Haaksbergse theater De Kappen.
Bas Meelker is een van de meest toonaangevende landschapsfotografen van ons land. In het vlakke, open land ontstond de passie voor landschapsfotografie bij Meelker, die daar ook in het buitenland furore mee maakt. ,,Mijn lezingen weerspiegelen mijn passie en gedrevenheid als landschapsfotograaf’’, geeft hij aan. ,,Ik neem het publiek mee op reis en laat het momenten beleven waarbij landschap en licht samenkomen tot iets bijzonders.’’
Hoofdgast
De landschapsfotograaf is de hoofdgast van de feestelijke opening van het jubileumjaar, 14 februari in de theaterzaal. Deze dag is het precies een halve eeuw geleden dat een stel Haaksbergse fotoliefhebbers besloot zich te verenigen in een Fotoclub.
Uitslag fotowedstrijd
Tijdens de openingsavond is ook de bekendmaking van de winnaars van de jubileum-fotowedstrijd onder inwoners van de gemeente Haaksbergen. Bovendien krijgen de vijftig beste inzendingen iets later dit jaar een prominente plek op de Fotobiënnale Haaksbergen (25 mei tot en met eind oktober), die al weer toe is aan de vijfde editie.
Andere activiteiten in het jubileumjaar zijn onder meer twee fotoprojecten in samenwerking met een aantal Haaksbergse basisscholen en met leerlingen van het Assink Lyceum.
Daarnaast is de Fotogroep Haaksbergen organisator van Foto Regionaal, waar leden van clubs die zijn aangesloten bij de Twentse afdeling van de landelijke Fotobond aan meedoen. Zij moeten hiervoor een samenhangende reeks van vijf foto’s insturen. De beste inzendingen zijn later in het jaar te zien op een expositie in de Kunstzaal van De Kappen.
De feestelijke start van het gouden jubileum van de Fotogroep Haaksbergen met de lezing van Bas Meelker is woensdag 14 februari 2024 om 19.30 uur in theater De Kappen. Inloop vanaf 19.00 uur. De entree is gratis. Belangstellenden moeten zich wel van tevoren aanmelden via: fgh@fotogroephaaksbergen.nl met vermelding van het aantal personen.

datum: 14-02-2024
tijd: van 19.00 tot 22.00 uur
locatie: de Kappen, Blankenburgerstraat 40-42, 7481 EB Haaksbergen
entreeprijs: gratis (wel even aanmelden)

Voor meer informatie over de Fotogroep Haaksbergen:http://www.fotogroephaaksbergen.nl/

Voor meer informatie over de Kappen: https://www.dekappen.nl/

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
19:00 - 22:00