Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Elizabeth Waanders Quartet

22 juni 16:00 - 18:00

Concert door Elisabeth Waanders (zang), Nicklas John (piano), Caris Hermes (contrabas), Lukas Joachim (slagwerk)

Dit openluchtconcert is onderdeel van het JUMELAGE 24-project dat een initiatief is van Sebastian Netta uit Münster en Ruud Ouwehand en Miriam Kroeze uit Enschede. Het laat in 2024 de muzikale harmonie tussen het Münsterland en Twente klinken. Op verschillende locaties in de Euregio worden met gezamenlijke concerten en culturele evenementen de diepe vriendschappen en de artistieke diversiteit aan beide zijden van de grens gevierd. Kom naar de Watermolen en geniet van dit bijzondere initiatief!

De Nederlandse pianiste en zangeres Elisabeth Waanders (1993, Enschede) is op zesjarige leeftijd begonnen met piano spelen. Ze volgde lessen bij Stefan Blaak en later studeerde ze bij Fred Oldenburg. In 2015 behaalde ze haar Bachelor of Music in ‘Performing Artist: Klassiek Piano’ aan het ArtEZ Institute of the Arts in Nederland. Naast het klassieke pianorepertoire van Mozart tot Debussy, ligt de interesse van de jonge muzikante vooral bij moderne muziek. Ze won verschillende prijzen in dit bereik, onder andere in 2009 bij de Rotterdamse Pianodriedaagse de prijs voor de beste vertolking van een hedendaagse compositie van een Nederlandse componist en in 2011 de Gaudeamus Muziekweek Prijs voor de beste vertolking van een hedendaagse compositie bij het Prinses Christina Concours in Enschede. Ze is ook werkzaam als begeleider voor klassieke zang, klassieke viool, musical, jazz en pop, met concerten in Nederland en Duitsland.

Haar andere grote passie is zingen. Al tijdens haar pianostudie nam ze les in jazzzang, o.a. bij Adrienne West en Fay Claassen. Haar grote talent zette haar ertoe om dit verder te ontwikkelen. In 2016 begon ze haar tweede Bachelor of Music ‘Performing Artist: Jazz – Singing’ bij Romy Camerun aan de jazzafdeling van de Folkwang Universität der Künste in Essen. Ze leidt haar eigen jazzkwartet Elisabeth Waanders Quartet en heeft met haar band concerten gegeven in Nederland, Duitsland en Libanon.
Bij de bakoven bij de Watermolen Haaksbergen

datum: 22-06-2024
tijd: van 16.00 tot 18.00 uur
locatie: Watermolen Haaksbergen bij de bakoven
entreeprijs: gratis

Voor meer informatie: https://kunstkring-haaksbergen.nl/events/elizabeth-waanders-quartet/

Kijk hier voor de agenda van Haaksbergen e.o.

Kijk hier voor de agenda van Twente e.o.

Heb jij een leuke activiteit? Meld het ons:
https://haaksbergeninbeeld.nl/aanmeldformulier-agenda…/

Gegevens

Datum:
22 juni
Tijd:
16:00 - 18:00