Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Dag Kantoorpand Odink& Koenderink

2 juni 14:00 - 16:30

Ontdek dit industrieel erfgoed uit 1948

Aandacht voor behoud en herbestemming

Op zondag 2 juni 2024 biedt de Historische Kring Haaksbergen u de gelegenheid om het historische kantoorgebouw van Odink & Koenderink aan de Paralelweg in Haaksbergen te ontdekken tijdens onze Open Dag. Een unieke gelegenheid om het karakteristieke pand uit 1948 te verkennen, dat een essentieel onderdeel vormt van het industriële erfgoed van Haaksbergen.

Deze Open Dag, gericht op oud-medewerkers en andere geïnteresseerden, biedt een boeiende inkijk in de rijke geschiedenis van de elektrotechnische industrie in Haaksbergen. Onze bestaande fototentoonstelling ‘Odink & Koenderink door de jaren heen’ is uitgebreid met meer dan 25 foto’s, inclusief reproducties van aquarellen die ooit verschenen zijn in de ‘O&K kalender’ van 1990. Deze kunstwerken bieden een figuratieve weergave van de producten van Odink & Koenderink uit die tijd.

Naast de tentoonstelling kunt u ook het prachtige kantoorgebouw verkennen. Een bezoek aan de authentieke ‘conferentiekamer’ en het kantoor van oprichter Odink, zijn zeker de moeite waard. Bovendien zijn er meerdere fotoalbums en oude catalogussen beschikbaar voor inzage.

Het hoogtepunt van de dag vindt plaats om 14.00 uur, wanneer een groot spandoek wordt onthuld waarop de aandacht wordt gevestigd op dit unieke kantoorgebouw uit 1948.

We nodigen alle aanwezigen uit om mee te denken over een passende herbestemming voor dit historische monument.

U bent van harte welkom op onze Open Dag Odink & Koenderink op zondag 2 juni van 14.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Mis deze kans niet om een stukje industriële geschiedenis te ervaren!

Historische Kring Haaksbergen
Markt 3 Haaksbergen

Datum: 2 juni 2024
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Locatie: Odink & Koenderink aan de Paralelweg Haaksbergen
Entreeprijs: gratis

Kijk hier voor de Agenda van Haaksbergen

Kijk hier voor de Agenda van Twente

Heb jij een leuke activiteit? Meld het ons!

Gegevens

Datum:
2 juni
Tijd:
14:00 - 16:30