Excursie Waterpark het Lankheet

Elke 1e zaterdag van de maand | 10:00 – 12:30 uur

Wandelen met weetjes door Het Lankheet. Tijdens de maandelijkse publiekswandeling kom je van alles te weten over natuurgebied Het Lankheet en kom je op plekken die doorgaans nieExcursie Waterpark het Lankheett vrij toegankelijk zijn.

WANDELEN IN EN LEREN OVER

Samen met de gids die van alles weet te vertellen over Het Lankheet, wandel je door bos, heide, langs rietvelden, oude beeklopen, essen en verschillende soorten kunstobjecten, waaronder de iconische stapstenen. Hoe het onlangs opnieuw ingerichte gebied rondom de Buurserbeek heeft uitgepakt zie je ook in de wandeling. Op het deel tussen Haaksbergen en Eibergen heeft De Buurserbeek een nieuwe loop gekregen en is er plaatsgemaakt voor een vloeiweide systeem. Dit systeem is een aloud middel om land vruchtbaar te maken.

PROGRAMMA WANDELING

De wandeling start om 10.00 uur vanaf het Veldwerkcentrum op het Lankheet. De gids vertelt tijdens een kop koffie over de geschiedenis van het natuurgebied. Daarna begint de 4 tot 5 kilometer lange wandeltocht van ongeveer 2 uur.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Kosten wandeling: € 6,00 per persoon (alleen contact betalen)
Aanmelden: w.olwater@kpnmail.nl of T 06 22422377 (aanmelden is niet noodzakelijk).

RONDLEIDING GROEPEN

Voor groepen zijn rondleidingen op ander tijdstippen ook mogelijk. Aanmelden kan via w.oltwater@kpnmail.nl of T 06 22422377.

Kijk voor meer informatie op de website van Haaksbergen Natuurlijk

Volg het nieuws in Haaksbergen

Foto’s Judith Nijlant