Fors meer positief geteste Haaksbergenaren dan vorige weken

Haaksbergen heeft nog net iets minder meldingen dan het Twents gemiddelde.

In de week van van 23 tot en met 1 maart zijn er bij het RIVM dertig meldingen van positief op COVID-19 geteste Haaksbergenaren binnengekomen. Dat zijn er achttien meer dan vorige week.

Haaksbergen in Twente en Nederland

Omgerekend waren in Haaksbergen wel nog iets minder meldingen dan in geheel Twente en in geheel Nederland (Haaksbergen 123 per 100.000 inwoners, Twente 135, Nederland 183).

De GGD meldt deze week in vijf Twentse gemeenten minder positieve gevallen dan in Haaksbergen. Dinkelland had de minste meldingen van positief geteste inwoners. Hellendoorn had net als vorige weken verhoudingsgewijs de meeste meldingen.

Haaksbergenaar heeft weinig getest

Met 323 tests in Haaksbergen is dat 25 procent meer dan dit cijfer vorige week. Het aantal tests was deze week gemiddeld in verhouding tot de andere Twentse gemeenten.

Een andere indicatie voor de stand van zaken is het percentage positieve tests. Van alle tests die in de week van 23 tot en met 1 maart door de GGD op Twentenaren is uitgevoerd was 7,7 procent positief. Dat cijfer ligt twee procent lager dan vorige week. Het ligt onder het gemiddelde van Nederland (8,9 procent).

Vaccinatie

GGD Twente vaccineert vanaf 15 januari het zorgpersoneel dat werkzaam is in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Vanaf 26 januari is de GGD begonnen met het vaccineren van thuiswonende 80-plussers. Tot en met 1 maart hebben 25.421 Twentenaren uit bovenstaande groepen een eerste vaccinatie gehad. Van hen zijn 5.675 mensen volledig gevaccineerd.

Het vaccineren gebeurt ook door andere partijen dan de GGD. De rijksoverheid geeft een berekend aantal gezette prikken van 1.379.655 voor heel Nederland, tot en met 1 maart.

Bekijk meer coronacijfers over Haaksbergen

Bekijk meer coronacijfers over Twente

Houd je aan de geldende maatregelen

Tekst en graphics: Hans Dekker
Een productie van RTV Sternet