Geen Haaksbergse Vrijwilligersprijs vanwege corona

Volgend jaar een andere opzet van de uitreiking.

Normaal gesproken konden rond deze tijd organisaties of personen genomineerd worden voor de Haaksbergse Vrijwilligersprijs. Helaas heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat er dit jaar geen prijs uitgereikt kan worden. Fysiek uitreiken kan nu even niet en dat digitaal doen vindt het organiserend Comité Vrijwilligersprijs onwenselijk. Iemand midden in de gemeente in het zonnetje zetten is digitaal ondoenlijk.

En het Comité Vrijwilligersprijs had nog wel zulke mooie ideeën. De opzet van de uitreiking zou helemaal veranderen. Ingegeven door geluiden uit de samenleving – en eerlijk gezegd ook een beetje door de financiële positie van de gemeente – zou de uitreiking dit jaar samengaan met een ander groot evenement. Ook zouden de categorieën worden vereenvoudigd, waarvoor personen of organisaties genomineerd konden worden.

In de categorie ‘sport’, konden vrijwilligers genomineerd worden die een bijdrage leveren om sport mogelijk te maken. In de rubriek ‘kunst en cultuur’ vrijwilligers die dat doen voor kunst of cultuur in brede zin. En in de categorie ‘overig vrijwilligerswerk’ zouden vrijwilligers vallen die niet in de eerste twee categorieën vallen. Het Comité Vrijwilligersprijs zou nog steeds alles organiseren en de jury, bestaande uit raadsleden, zou nog steeds de winnaars bekendmaken.

Dit jaar dus geen Vrijwilligersprijs in Haaksbergen vanwege de beperkende coronamaatregelen. Het Comité Vrijwilligersprijs hoopt uiteraard dat het volgend jaar wél weer mogelijk is om een vrijwilligersverkiezing te organiseren. “Vrijwilligers zijn nu eenmaal de kurk waarop onze samenleving drijft”, aldus Theo van der Hulst van het comité. “Het is belangrijk om ze af en toe in het zonnetje te zetten en ze de eer te geven die ze toekomt. Hopelijk kan dit volgend jaar weer.”