Gemeente en HOV organiseren Ondernemersavond over waardering en verbetering centrum

Winkeliers en horecaondernemers worden op 6 oktober bijgepraat over het koopstromenonderzoek en het Actieplan Centrum.

Het Haaksbergse centrum krijgt een mooi rapportcijfer van het winkelend publiek. Volgens koopstromenonderzoek maar liefst een 7,7. Voor Haaksbergse ondernemers echter geen reden om op de lauweren te rusten, want uitdagingen en verbeterpunten zijn er zeker ook. Op dinsdagavond 6 oktober organiseren de gemeente en de HOV (Haaksbergse Ondernemers Vereniging) daarom een bijeenkomst, waarbij winkeliers en horecaondernemers zich kunnen laten bijpraten over het koopstromenonderzoek en het Actieplan Centrum. Natuurlijk wordt er ook gesproken over vervolgstappen.

Het Haaksbergse centrum krijgt in het koopstromenonderzoek een 7,7 en het winkelaanbod in de hele gemeente scoort nog een tiende hoger. Vooral dagelijkse boodschappen worden in Haaksbergen gekocht. Voor niet-alledaagse zaken rijden Haaksbergenaren nog wel eens naar elders, hoewel de helft vooral in Haaksbergen winkelt. Het koopstromenonderzoek dat in 2019 is uitgevoerd geeft inzicht in zaken als het Haaksbergse winkelaanbod, de herkomst van klanten, werkgelegenheid, te verwachten effecten van corona, de waardering van bezoekers en aangedragen verbeterpunten. Onderzoeker Hendrik Nijenhuis van I&O Research vertelt op 6 oktober over de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek. Ook maakt hij een vergelijking met enkele andere gemeenten.

Vervolg Actieplan Centrum

Bert Broekhuis is projectleider van het Actieplan Centrum. Ondernemers, HOV, gemeente en provincie werken aan de hand van dit plan al een aantal jaren samen aan verbeteringen in het centrum. Alles is gericht op het realiseren van een levendig, compact en toekomstbestendig centrum. Broekhuis vertelt tijdens de ondernemersavond wat de stand van zaken is. Ook bespreekt hij met de aanwezigen graag de vervolgstappen en legt hij de relatie met het uitgevoerde onderzoek.

Aanmelden

De bijeenkomst op 6 oktober begint om 19.00 uur en vindt plaats in Theater De Kappen. In verband met het coronavirus is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via dj.dejager@haaksbergen.nl.