Gemeente Haaksbergen stelt gratis vleermuiskasten ter beschikking

Het plaatsen van vleermuiskasten is een eenvoudige manier om vleermuizen te helpen.

Heeft u plannen om te bouwen, isoleren of verbouwen? Hou er dan rekening mee dat onder daken en in spouwmuren van woningen huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen leven. Dit zijn beschermde diersoorten en daar moeten we als gemeente en inwoners goed voor zorgen.

Om deze dieren te beschermen gaat de gemeente kraamkasten voor vleermuizen plaatsen, zoveel mogelijk bij inwoners thuis. De gemeente is op zoek naar inwoners uit Haaksbergen, Buurse en De Hoeve die zo’n speciale kast willen laten plaatsen in hun woning.

Vleermuizen hebben plekken nodig om te rusten en hun jongen groot te brengen. Door isolatie verdwijnen veel natuurlijke schuilplaatsen in gebouwen en woningen. Hierdoor is het voor vleermuizen moeilijker om een goede plek te vinden om te leven. Vleermuiskasten bieden een veilige en fijne plek waar vleermuizen kunnen rusten en hun jongen grootbrengen.

Kasten plaatsen

Het plaatsen van vleermuiskasten is een eenvoudige manier om vleermuizen te helpen. Het liefst worden ze in de muur gebouwd, maar er zijn ook opties voor kasten die op de gevel gehangen kunnen worden.

De gemeente betaalt de kosten van de kast en de installatie ervan. De installatie staat gepland op donderdag 22 en vrijdag 23 augustus. Dan komt uitvoeringspartner Miecon naar Haaksbergen om de kasten te plaatsen.

Aanmelden

Wilt u weten of uw huis geschikt is of heeft u andere vragen? Kijk dan op Ster in Samen Duurzaam. Heeft u ruimte voor een vleermuiskast en wilt u meedoen? Meld u dan aan bij Alissa Zuijdgeest, via a.zuijdgeest@haaksbergen.nl of bel naar (053) 573 45 67.

Kijk voor meer informatie op de website van Ster in Samen Duurzaam

Meer over duurzaamheid in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet