Gloednieuwe Sinterklaasfilms te zien in Kulturhus Haaksbergen!

Door de films vaak te draaien is het voor iedereen mogelijk een plekje te reserveren.

Kulturhus Haaksbergen is weer geopend! Aangezien het voor alle kinderen in Haaksbergen en omstreken erg jammer was dat de intocht van Sinterklaas in Haaksbergen niet door kon gaan, worden er in het filmhuis van De Kappen twee gloednieuwe Sinterklaasfilms vertoond! Tussen 21 november en 2 december worden de films elke woensdag, zaterdag én zondag gedraaid. Er mogen maar maximaal 30 mensen per keer de zaal in, maar door de films vaak te draaien is het voor iedereen mogelijk een plekje te reserveren via www.dekappen.nl. Natuurlijk zullen de pepernoten niet ontbreken! De films starten om 15.00 uur.

21, 22 en 25 november: Film ‘De brief voor Sinterklaas’

De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten? Er zit niets anders op dan een auditie te organiseren, waarbij de goedheiligman op zoek gaat naar nieuwe Pieten: een officiële ‘Pietendag’. Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief. Als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen. Maar wat niemand weet is dat Huibert Jan en zijn ‘Mammie’ middels een gemeen plan proberen om de Pietendag te saboteren. Gaat het Sem, Patty Pepernoot en piet Bennie lukken om de Pietendag én daarmee het Sinterklaasfeest te redden?

28, 29 november en 2 december: Film: ‘Waar is het grote boek van Sinterklaas?’

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool al heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feesten te redden?