Haaksbergen Toont Talent in de etalage: Marieke Achterkamp en Hypotheekvisie

Art4More en RTV Sternet organiseren het project ‘Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024’. Deze keer aandacht voor de match tussen kunstenares Marieke Achterkamp en Hypotheekvisie.

Vanaf 1 mei tot en met 2 juni 2024 wordt overal in Haaksbergen letterlijk kunst te kijk gezet in de etalages van Haaksbergse winkeliers en ondernemers. Bezoekers kunnen tijdens dit evenement een wandelroute volgen langs verschillende winkels met kunst van diverse lokale kunstenaars.

Over Marieke Achterkamp

Marieke Achterkamp woont in Stokkum, Markelo, is 50 jaar en moeder van 3 kinderen. Na het verlaten van de kunstacademie in 1997 richtte ze zich op het opvoeden van haar kinderen. Nu deze ouder zijn kan ze in haar vrije tijd weer creatief bezig zijn.

Haar grootste passie is bezig zijn met kleuren, verf en materialen in haar schilderijen. Vroeger moest ze niets weten van abstract of mixed media, nu is ze er al jaren ingegroeid. Ze werkt graag op gevoel en vooral ook met haar handen en daarnaast haar balpentekeningen, realistisch met een knipoog.

Marieke heeft een opleiding gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten het Constantijn Huygens in Kampen, zelf zegt ze echter dat ze meer geleerd heeft in de praktijk, door zelfstudie en levenservaring. Omdat ze vanwege terugkerende migraine minder energie heeft kan het maken van een schilderij langer duren dan voorheen, soms maanden. De grootste uitdaging voor Marieke is om steeds vanuit niets te groeien naar een eindresultaat waar ze zelf blij van wordt. Vooral doorgaan dus!

De favoriete kunstenaars van Marieke zijn Gustav Klimt en Salvador Dali. Een voorkeur voor een specifiek museum heeft ze niet, het hangt af van wat er geëxposeerd wordt.

Arne van Dijk van Hypotheekvisie Haaksbergen

Kom eens langs bij Hypotheek Visie Haaksbergen! In ons pittoreske dorpje tussen Enschede en Zutphen heeft Franchisenemer Harmen Kuipers genoeg kennis en expertise in huis om jou te voorzien van een gunstig hypotheekadvies.

Harmen en z’n team, waaronder ook adviseur Arne van Dijk, helpen je graag op weg! Als onafhankelijke adviseurs werken zij niet met afsluitpremies of provisie vanuit hypotheekverstrekkers. Ze helpen je graag bij het kopen van een woning in zowel Haaksbergen of ergens anders in het land.

Het eerste kennismakingsgesprek is gratis!

Over Haaksbergen Toont Talent in de etalage 2024

Haaksbergen Toont Talent in de etalage is een gezamenlijk project van cultuurmakers en Haaksbergse middenstanders. Art4More schakelde haar grote netwerk van honderden kunstenaars in om de etalages in de Haaksbergse binnenstad om te toveren in een explosie van grote en kleine exposities. De HOV, Haaksbergen Natuurlijk en de centrummanager mobiliseerden de Haaksbergse middenstand om mee te doen. RTV Sternet verzorgt de promotie en publiciteit rond het project.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de gemeente Haaksbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van Hypotheekvisie Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van Marieke Achterkamp

Kijk voor de portretten van alle deelnemende kunstenaars en ondernemers op de website van Haaksbergen Toont Talent

Foto: Marianne Appels
Tekst: Jolanda Bouwmeesters
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet