Haaksbergse Engelse Mijlenloop verschuift naar najaar

“Hopelijk kunnen we later dit jaar wél weer een Mijlenloop organiseren, compleet met het randgebeuren.”

De Engelse Mijlenloop die op 21 maart voor de 26e keer van start zou gaan wordt verplaatst naar later dit jaar. Dit heeft te maken met de huidige situatie rondom het coronavirus. De organisatie van één van de mooiste evenementen van Haaksbergen stelt dat de Mijlenloop een feest moet zijn voor de lopers en toeschouwers. Dat is op dit moment niet mogelijk. Als de omstandigheden het toelaten wordt het evenement daarom in het najaar gehouden.

Mayk Egbers, voorzitter van de organisatie, vindt het jammer, maar onvermijdelijk dat de Engelse Mijlenloop niet door kan gaan in maart. “De Engelse Mijlenloop is méér dan alleen een hardloopwedstrijd. Het gaat juist ook om de sfeer en de gezelligheid. Die mogen niet ontbreken. Hopelijk kunnen we later dit jaar wél weer een Mijlenloop organiseren, compleet met het randgebeuren.”

Egbers realiseert zich dat veel mensen zich hadden verheugd op het hardloopevenement. “Ik zou zeggen: blijf lekker trainen. Hardlopen is in deze tijd een perfecte sport. Goed voor lichaam en geest.”

Deelnemers die zich al hadden ingeschreven voor de Engelse Mijlenloop krijgen de mogelijkheid om hun inschrijfgeld terug te krijgen. De organisatie neemt daarvoor contact met hen op.

Kijk voor meer informatie op de website van de Engelse Mijlenloop Haaksbergen

Volg de Sport in Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet