Haaksbergse Salma Khateib wint opnieuw Voorleeswedstrijd en staat in de Finale.

Salma mag nu de eer van Haaksbergen verdedigen in de provinciale finale.

Salma Khateib van de Paus Joannesschool uit Haaksbergen heeft, nadat zij op 17 februari de lokale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen had, nu ook de halve Finale van Overijssel op haar naam geschreven.

De zinderende halve finale werd gehouden in Theater de Kappen in Haaksbergen. Vanwege Corona moest het helaas zonder publiek in de zaal, en daarom was het live te volgen op inernet via een video stream van RTV Sternet.

Salma won samen met Helena van den Berg van OJBS Het Palet uit Enschede. Salma en Helena mogen nu de eer van Haaksbergen en Enschede verdedigen in de provinciale finale. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de provinciale finale gehoudn wordt.

Salma las een fragment voor uit het boek ‘Floor regelt het even’ van Marjon Hoffman. Helena las een fragment voor het boek ‘Kappen’ van Carry Slee.

Winnaar zijn van de halve finale is heel bijzonder. Hiervoor hebben Salma en Helena het moeten opnemen tegen maar liefst 7 andere kinderen uit de regio, die kwamen uit Oldenzaal, Hengelo, Enschede, Dinkelland, Losser en Haaksbergen. Eerst op school, daarna in de kwart – en nu in de halve finales.

De provinciale finale wordt georganiseerd door de provinciale serviceorganisatie Rijnbrink. In heel Overijssel hebben 368 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie. Wanneer de provinciale finale wordt gehouden wordt later door Rijnbrink bekend gemaakt. Zeker is wel dat ook deze wedstrijd online wordt gehouden en dat is best wel jammer, omdat beide kandidaten een groot publiek verdienen!

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Kijk voor meer informatie op de website van de nationale voorleeswedstrijd

Volg het laatste nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet
Met dank aan Coöperatie de Kappen