Haal het voorjaar in huis met de bloemenactie van de Isidorusruiters

De jaarlijkse bloemenactie van L.R.&P.C Isidorusruiters verloopt dit jaar anders dan anders.

In De Hoeve zullen ze het missen: de jeugdleden van de ponyclub die samen met een begeleider huis aan huis perkplantjes verkopen. Dit jaarlijks terugkerende beeld mag dit jaar niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Ook de verkoop op de parkeerplaats van de PLUS supermarkt mag om die reden niet doorgaan.

Maar niet getreurd. U hoeft de uitstekende kwaliteit van deze plantjes niet te missen. Dat de kwaliteit van de bloeiende perkplantjes erg goed is, wordt bewezen door een grote groep vaste klanten. Ze weten dat in het eerste weekend van mei de verkopertjes weer langs de deuren komen dus menigeen kocht een voorraadje voor moederdag.

Maar dit jaar moet het anders. Bij een aantal winkels liggen bestelformulieren en de plantjes kunnen nu via de website van de Isidorusruiters besteld worden. Hoewel het niet op het formulier op de website staat, heeft de organisatie laten weten dat bij bestellingen boven vijftig euro het, in overleg, in bepaalde gevallen mogelijk is om te laten bezorgen. Bestel uiterlijk 26 april en geef aan of u de plantjes op 1 of 3 mei wilt ophalen. Uiteraard zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met uw keuze maar dit kan niet gegarandeerd worden. Na 26 april ontvangt u per mail of telefonisch het tijdstip waarop de bestelling kan worden opgehaald. Afhalen van de bestelde plantjes gaat via een drive through aan de Richterstraat 40A in Haaksbergen.

Het is natuurlijk een teleurstelling voor de jeugdleden dat hun jaarlijkse verkoopronde niet door mag gaan. Voor veel kinderen een leerzame ervaring. Sommige verlegen kinderen leerden dat ze best mensen konden aanspreken en dat dit nog goed ging ook. Voorgaande jaren ging van de opbrengst een groot gedeelte naar hun ponykamp. Dit jaar is het nog onzeker of hun ponykamp wel door mag gaan maar de opbrengst zal zeker goed besteed worden. Er zijn nu immers ook geen opbrengsten uit concoursen.

Bekijk het bestelformulier voor de bloemenactie

Volg de L.R.&P.C. Isidorusruiters

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: Eveline Gielink

Een productie van RTV Sternet