Han Wildenborg mag de Champagne ontkurken als winnaar van postduivenwedstrijd

Het was super vliegweer voor de duiven.

Wederom een dag uitstel vanwege de weersomstandigheden op zaterdag 12 juni. Te bewolkt en nevelig om de duiven verantwoord te kunnen lossen. De day after, zondag 13 juni was het echter super vliegweer voor de duiven. Een stralendblauwe lucht met her en der een stapelwolkje en een zuchtje wind uit het noorden zijn ingrediënten voor een (h)eerlijke duivenvlucht.

Om 7 uur klonk het startsein voor de duiven van de leden van De Vale Doffer voor de vlucht vanuit Chalons en Champagne, een stadje hemelsbreed zo’n 394 kilometer gelegen van Haaksbergen. Vol verwachting tuurden de Haaksbergse duivenmelkers zo rond 12.00 uur naar de lucht om een schimp van hun gevleugelde vrienden te kunnen opvangen. Han Wildenborg (foto boven) was deze zondag zelf niet thuis. Toen hij ‘s avonds om 18 uur thuiskwam, zag Han Wildenborg dat om 12.13 uur zijn duivinnetje reeds was geconstateerd, wat later goed bleek voor de eerste prijs tegen de 165 duiven van PV De Vale Doffer.

Han was zelf op het moment van thuiskomen van de duiven dus niet thuis en belde zijn vrouw om te vragen hoe laat hij had gedraaid. Echter wist zijn vrouw Monique niet precies hoe ze de tijden af kon lezen van de digitale klok, waardoor niet bekend was hoe laat de eerste duif was geklokt. Enkele andere duivenliefhebbers van de Vale Doffer hadden ook geklokt rond 12.15 uur, maar op de duiven-app bleef het vandaag angstvallig stil, waardoor het ouderwets spannend bleef tot bij het afslaan van de klokken wie toch de eerste duif had. Han Wildenborg, gefeliciteerd met de eerste plek waarmee hij een mooie bos bloemen verdiende van Ricks Bloemen. Op plek 2 vinden we Jan Breukers en op plek 3 André Siegerink.

Dan was er ook nog de koninginnevlucht uit St. Vincent. Vrijdagmorgen 11 juni gelost om 11.30 uur in deze mooie stad linksonderin Frankrijk moesten de duiven zo’n 1120 kilometer overbruggen alvorens ze weer in Haaksbergen op hun hok aankwamen. Een wedstrijd voor de echte marathonduiven. Bij de Vale doffer deden ook 17 duiven mee aan deze pittige wedvlucht. Zaterdag 12 juni om 17.40 werd het lange wachten beloond en zag fondspecialist Mannes Pijffers (foto onder) zijn doffer met ringnummer NL2018-1538257 weer op zijn hok landen. Mannes wint de koninginnevlucht en is de koning te rijk. Op plek 2 vinden we Willy Woeltjes en plek 3 was voor Herman ter Avest.

Bekijk de facebook-pagina van PV De Vale Doffer

Volg de sport in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: PV De Vale Doffer

Een productie van RTV Borne