Handboogschieten voor blinden en slechtzienden

Er is heel wat voor nodig om te kunnen handboogschieten.

Je zou denken: handboogschieten, dat is toch niet geschikt als je een visuele beperking hebt? Dat blijkt dus wel degelijk een goede sport te zijn voor iedereen.
Alfons Waanders weet alles over handboogschieten en kwam in aanraking met het schieten met een visuele beperking tijdens de wereldkampioenschappen handboogschieten in den Bosch. Hij was hier scheidsrechter en dacht meteen:”Dat is mooi om ook in Haaksbergen te doen”. De buurtsportcoach beschikt inmiddels over twee standaarden voor het handboogschieten met een visuele beperking.

In samenwerking met de Schutterij en Bartiméus organiseerde Buurtsportcoach een voorloper van de open dag in Haaksbergen.

Hoe is het nu om te schieten, zonder iets te zien? Dan ben je wel heel afhankelijk van je buddy en volg je de instructies, over je ademhaling, het aanspannen van je spieren en natuurlijk hoe je moet schieten, goed op. En als je dan geschoten hebt, dan geeft dat een kick, dat heb je toch voor elkaar! Daarnaast is het ook een heel gezellige sport.

Redenen genoeg om mee te doen op de open dag en zelf te ervaren hoe dat handboogschieten gaat. Met of zonder beperking.

Camera: Christa Wensink, Fahid Schoury, Nienke Schuppers
Interviews: Christa Wensink, Nienke Schuppers
Montage: Stefany Holweg
Een productie van RTV Sternet

Kijk voor meer informatie over de Schutterij

Kijk voor meer informatie over Bartiméus

Kijk voor meer informatie over Buurtsportcoach Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen