Herdenking Oorlogsmonument Sint Isidorushoeve

De leerlingen van de St. Bonifaciusschool houden het Oorlogsmonument bij ‘t Meuken in Sint Isidorushoeve in ere.

In Sint Isidorushoeve staat bij ‘t Meuken een oorlogsmonument. In de steen zijn de acht namen vereeuwigd van Hoevenaren die tijdens de bezetting van 1940 tot 1945 omkwamen door oorlogsgeweld. Dit monument is sinds 1987 geadopteerd door de St. Bonifaciusschool. En elk jaar zorgen leerlingen van groep 8 dat het monument netjes blijft.

Op donderdag 25 april werden de taken overdragen aan groep 7. Dit gebeurde zoals ieder jaar tijdens een mooie ceremonie waarbij ook de slachtoffers werden herdacht. Leerlingen, leerkrachten, nabestaanden en ouderen van ‘t Meuken kwamen hiervoor bijeen.

Tijdens de ceremonie werden gedichten voorgedragen en bloemstukken gelegd. Namens het gemeentebestuur legde locoburgemeester Jan-Herman Scholten een krans en hield een toespraak waarin hij de leerlingen van groep 8 bedankte voor de zorg aan het monument. ‘Dankzij jullie ziet het monument er verzorgd uit’, sprak hij.

Scholten benadrukt het belang van de jaarlijkse herdenking: ‘We mogen de verhalen van de getroffenen en gevallen niet vergeten.’ Met de vlaggen halfstok werd vervolgens twee minuten stilte in acht genomen, waarna gezamenlijk het Wilhelmus werd gezongen.

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet