Iets minder positief geteste Haaksbergenaren dan vorige week

De daling ging deze week wel een stuk minder hard dan de weken ervoor.

In de week van van 19 tot en met 25 januari zijn er bij het RIVM 89 meldingen van positief op COVID-19 geteste Haaksbergenaren binnengekomen. Dat zijn er zes minder dan vorige week. De aanzienlijke daling van vorige week zet deze week dus niet door.

Haaksbergen in Twente en Nederland

Omgerekend waren in Haaksbergen nog steeds iets meer meldingen dan in geheel Twente en behoorlijk veel meer dan in geheel Nederland (Haaksbergen 366 per 100.000 inwoners, Twente 292, Nederland 207).

Er waren deze week vier Twentse gemeenten met meer positieve meldingen dan Haaksbergen. Losser had verhoudingsgewijs de meeste meldingen, Almelo de minste. Naast Losser hadden ook Rijssen-Holten, Twenterand en Tubbergen hogere cijfers dan Haaksbergen.

Haaksbergen gemiddeld in aantal tests

Het lage aantal in Almelo wordt wellicht deels verklaard door het feit dat van alle Twentenaren mensen zich daar de afgelopen twee weken het minst hebben laten testen in een teststraat van de GGD. Het omgekeerde geldt voor Losser. Inwoners van vijf Twentse gemeenten testten de afgelopen twee weken meer dan de Haaksbergenaar. Met 889 tests in Haaksbergen is dat 18 procent minder dan dit cijfer vorige week.

Een andere indicatie voor de stand van zaken is het percentage positieve tests. Van alle tests die in de week van 19 tot en met 25 januari door de GGD op Twentenaren is uitgevoerd was 14,4 procent positief. Dat is net als het aantal positief gemelde Haaksbergenaren praktisch gelijk aan vorige week. Het percentage ligt boven het gemiddelde van Nederland (11,7 procent).

Vaccinatiecijfers

Het RIVM publiceert nog geen vaccinatiecijfers per regio of gemeente. Alle Twentse huisartsen zijn afgelopen dagen gevaccineerd en er is gestart met het inenten van de bewoners van kleinschalige woonvormen en verpleeghuizen.

Lees hier meer over het inenten van de Twentse huisartsen.

Kijk hier voor meer over de coronacijfers in Haaksbergen

Kijk hier voor meer over de coronacijfers in Twente

Kijk hier voor de geldende maatregelen in Nederland

Tekst en graphics: Hans Dekker
Een productie van RTV Sternet