Jongerenwerkers Skillz delen fietslampjes uit

Verkeersveiligheid onder de aandacht van jongeren gebracht.

De wintertijd is ingegaan en het is al vroeg donker. Toch ziet Skillz jongerenwerk veel jongeren zonder verlichting door Haaksbergen fietsen. Gevaarlijk vinden de jongerenwerkers. Om te zorgen dat jongeren hun fietsverlichting gebruiken waar die voor bedoeld is, gaan ze de jongeren actief opzoeken. Ze komen niet met lege handen.

In de maand november doet Skillz jongerenwerk mee aan de ‘’doe je licht aan’’ actie van de ANWB. Dit betekent dat de jongerenwerkers tijdens hun fietsrondes door Haaksbergen alle jongeren die ze tegenkomen zonder verlichting, gaan voorzien van goede verlichting. Ze delen niet alleen de verlichting uit, maar wijzen de jongeren op de gevaren in het verkeer bij het ontbreken ervan. Zo vertellen ze jongeren dat de kans op een aanrijding met 20% afneemt wanneer ze goed verlicht op pad gaan.

Op 3 en 10 november was Skillz ook al aanwezig bij het Assink, locatie van Brakelstraat. Beide ochtenden hebben ze de leerlingen die hun verlichting goed voor elkaar hadden beloond. Aan de leerlingen zonder licht deelden ze de fietslampjes uit.

Kijk voor meer informatie op www.skillzhaaksbergen.nl