Kampioenschappen 2022 deel 3

Het vliegseizoen zit er al weer ruim een maand op. De duiven zijn volop in de rui en veren vliegen je om de oren als je de duivenhokken binnenkomt.

Vliegseizoen 2022: een jaar met pittige vluchten door de noordenwind. Weinig vluchten met wind op de staart uit het zuiden, dus een goede graadmeter voor de echte doorzetters en hun duivencoaches. Gelukkig gooide vogelgriep in onze afdeling 9, cc5 geen roet in het eten, daar waar dat elders in Nederland wel zo was. In verschillende afdelingen in Nederland lag door vogelgriep (waar duiven trouwens niet gevoelig voor zijn) het seizoen 4 tot 8 weken en soms nog langer, stil.

Na het vliegseizoen worden de kampioenschappen opgemaakt. Zo ook binnen de gezellige duivenvereniging, PV De Vale Doffer Haaksbergen. Op alle in te korven vluchten, werd dit jaar volop ingekorfd, chapeau voor alle leden. Wekelijks zal een lid dat een of meerdere kampioenschappen won, aan u worden voorgesteld en de gewonnen kampioenschappen benoemd.

Aflevering 3: Mannes Pijffers

Deze bebaarde pensionado die voorheen werkzaam was als timmerman in de bouw, is inmiddels al 3 jaar lid bij De vale Doffer. Omdat ook zijn zwager Andre Siegerink al lid is, kan tijdens verjaardagen van de familie Siegerink en Pijffers lekker doorgemolken worden over wie de beste duiven heeft. De rustige Mannes Pijffers is een man waar altijd een beroep op kan worden gedaan: helpen bij het inkorven, laden van de manden in de wagen, timmerklusjes, etc… Mannes zegt geen nee.

Mannes Pijffers is de man van de lange adem, zijn duiven in ieder geval wel. Ondanks dat er elke vlucht door Mannes wordt ingekorfd, ligt zijn passie bij de fondvluchten. Maar ook de jongeduivenvluchten hebben zijn aandacht. Dit jaar won hij bijna alle overnachtvluchten binnen de vereniging. Ook op alle overnachtfondvluchten werd ingekorfd door Mannes, in Lochem welteverstaan aangezien inkorven voor deze vluchten in Haaksbergen helaas niet mogelijk is.

Dit vrolijke, behulpzame en immer goedgemutste lid van De Vale doffer won in 2022 de volgende kampioenschappen in de vereniging:

  • 1e aangewezen overnachtfond
  • 1e onaangewezen overnachtfond
  • 2e aangewezen dagfond

Gefeliciteerd Mannes met je behaalde successen.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van De Vale Doffer

Meer over sport in Haaksbergen

Volg het Nieuws uit Haaksbergen