Kledingbank Haaksbergen bestaat 1 jaar

Kledingbank Stefania bestaat 1 jaar en voorziet in een behoefte. Je kunt er kleding halen, maar ook is het een ontmoetingspunt.

Kledingbank Stefania is ontstaan toen in 2022 de eerste Oekraïense vluchtelingen naar Haaksbergen kwamen en in de voormalige Dr. Ariënsschool werden opgevangen. Voor de vluchtelingen werd veel kleding ingezameld. Zo ontstond het idee voor een kledingbank. In eerste instantie alleen voor de vluchtelingen. De opvang in de school is niet meer, maar de kledingbank wel en heeft sinds juli 2023 een nieuwe locatie. Aan de Spoorstraat is een mooie winkel ingericht die met trap en lift te bereiken is.

Mannen- en tienerkleding

Dameskleding wordt genoeg binnengebracht, mannen- en kinderkleding wat minder, daar is wel behoefte aan. Ludmila, uit Oekraïne, haalt hier regelmatig kleding voor haar zoon. Vindt hij het niet mooi, dan brengt ze de kleding weer terug.

Voor iedereen

Sinds de opening op de nieuwe locatie is de kledingbank er voor een bredere doelgroep. Namelijk voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Wethouder Pieter van Zwanenburg is er trots op dat de gemeente dit initiatief ondersteunt en vindt het mooi om te zien hoe de kledingbank is gegroeid. Dat is vooral te danken aan de inzet van alle vrijwilligers. Op deze feestelijke donderdag gaf hij ze dan ook een welverdiend compliment.

De kledingbank aan de spoorstraat is geopend op woensdagmiddag, donderdagochtend en zaterdagochtend.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van kledingbank Stefania

Meer over welzijn in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Mike Regtop
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Mike Regtop
Een productie van RTV Sternet