Kledingbank Haaksbergen bestaat 1 jaar

In Haaksbergen kunnen inwoners die in een moeilijke financiële situatie zitten terecht bij Kledingbank Stefania voor kleding, schoenen en accessoires. Een mooi initiatief met maatschappelijk karakter.

Ook in Nederland zijn er mensen die niet genoeg geld hebben om goede kleren te kopen. Zij kunnen terecht bij Kledingbank Stefania. De mensen met een kleine portemonnee worden zo geholpen en spullen krijgen een tweede leven. Donderdag 4 juli 2024 vierde Stefania haar éénjarig bestaan op de nieuwe locatie aan de Spoorstraat. Wethouder Pieter van Zwanenburg kwam langs om samen met alle vrijwilligers een taartje te eten.

Kledingbank Stefania is ontstaan toen in 2022 de eerste Oekraïense vluchtelingen naar Haaksbergen kwamen en in de voormalige Dr. Ariënsschool werden opgevangen. Voor de vluchtelingen werd veel kleding ingezameld. Zo ontstond het idee voor een kledingbank. In eerste instantie alleen voor de vluchtelingen. De opvang in de school is niet meer, maar de kledingbank wel en heeft sinds juli 2023 een nieuwe locatie. Aan de Spoorstraat is een mooie winkel ingericht die met trap en lift te bereiken is.

Voor iedereen

Sinds de opening op de nieuwe locatie is de kledingbank er voor een bredere doelgroep. Namelijk voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Wethouder Pieter van Zwanenburg is er trots op dat de gemeente dit initiatief ondersteunt en vind het mooi om te zien hoe de kledingbank is gegroeid. Dat is vooral te danken aan de inzet van alle vrijwilligers. Op deze feestelijke donderdag gaf hij ze dan ook een welverdiend compliment.

Kleding doneren

De kledingbank heeft kleding, schoenen en accessoires voor mannen, vrouwen, kinderen en baby’s. Alles wordt gedoneerd door inwoners uit Haaksbergen. Na een check wordt de kleding gesorteerd en in de winkel gehangen. Mensen die kleding over hebben die ze niet meer dragen, kunnen deze tijdens openingstijden doneren. Op dit moment neemt de kledingbank alleen nette, schone en draagbare zomerkleding aan. Vanaf 1 september kan er winterkleding gedoneerd worden.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van kledingbank Stefania

Meer over welzijn in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen