VIDEO Knappe prestatie: Salma Khateib is voorleeskampioen van Haaksbergen geworden!

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 28e keer gehouden.

Salma Khateib van de Paus Joannesschool uit Haaksbergen heeft op 17 februari de lokale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 6 maart aanstaande zal Salma de regio (online) vertegenwoordigen tijdens de 28e regionale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in het theater van De Kappen in Haaksbergen. Dan strijden deelnemers uit Enschede, Hengelo, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Haaksbergen tegen elkaar om de eer Regionaal Voorleeskampioen te worden. De uiteindelijke winnaar van deze wedstrijd zal doorstromen naar de provinciale finale.

Salma las een fragment voor uit het boek Floor regelt het even van Marjon Hoffman.

Voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Salma het moeten opnemen tegen maar liefst 8 andere kinderen uit Haaksbergen. Bijna alle scholen in Haaksbergen deden mee. Er deden in Overijssel 368 schoolkampioenen mee.

Favoriete schrijvers

Uit onderzoek onder alle deelnemers blijkt dat R.R. Russell, Roald Dahl, Tosca Menten dit jaar de populairste kinderboekenschrijvers zijn onder de kinderen. Bij de 24 meest gelezen boeken wordt er acht keer uit een boek van Roald Dahl gelezen.

Leerprestaties omhoog door 15 minuten lezen per dag

De lees- en leerprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als kinderen iedere dag vijftien minuten lezen, zo blijkt uit onderzoek. Kinderen die vijftien minuten lezen, lezen meer dan een miljoen woorden per jaar. Ze vergroten hun woordenschat, hun kennis van de wereld en hebben een voorsprong bij andere vakken. Kinderen die veel lezen hebben meer kansen in de maatschappij.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 28e keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Lees meer informatie over 15 minuten per dag lezen

Lees informatie over de nationale voorleeswedstrijd

Volg het laatste nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet

Interview met de winnares

Samenvatting van de wedstrijd