Koninklijke onderscheiding voor TVO-boegbeeld Jan Wijlens

Burgemeester Welten liet het opspelden van de versierselen ‘corona proof’ over aan de naaste familie.

Voormalig basisschoolonderwijzer Jan Wijlens is ruim 53 jaar actief bij voetbalvereniging Tot Vriendschap Opgericht (TVO) in Beckum, waarvan bijna een kwart eeuw als voorzitter. Ook deed Wijlens veel vrijwilligerswerk voor de Hengelose Voetbalfederatie, Vluchtelingenwerk Haaksbergen en Natuurmonumenten. Voor zijn verdiensten voor de samenleving is Wijlens vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Rob Welten bracht de bijbehorende versierselen langs. Burgemeester Welten liet het opspelden van de versierselen ‘corona proof’ over aan de naaste familie.

Bij de Beckumse voetbalvereniging TVO was Wijlens niet alleen voorzitter (1967-1991), maar ook actief in allerlei andere functies. Van pupillentrainer tot clubscheidsrechter, van clubbladverspreider tot lijnentrekker, Wijlens deed het allemaal. Bij TVO was hij bovendien actief in het organiseren van allerlei activiteiten, zoals de jeugdkampen. Wijlens was belangrijk bij de totstandkoming van Sportpark De Kruudnhof. Naast zijn werkzaamheden bij TVO was Wijlens ruim 27 jaar vicevoorzitter bij de Hengelose Voetbalfederatie. Na zijn voorzitterschap bij TVO werd Wijlens benoemd tot erevoorzitter en ontving hij de gouden speld van de KNVB.

Al bijna 30 jaar is Wijlens als vrijwilliger aan het Vluchtelingenwerk Haaksbergen verbonden. Hij heeft geholpen met het inrichten van woningen en het begeleiden van bewoners. Vele nieuwe inwoners zijn in de loop der jaren door hem wegwijs gemaakt binnen de Haaksbergse en Nederlandse samenleving én in de Nederlandse taal. Zijn sociale betrokkenheid kwam óók sterk naar voren bij zijn jarenlange inzet voor goederentransporten vol schoolspullen en kleding naar Litouwen. De afgelopen jaren was Wijlens nog gids op de Wakelexpress van Natuurmonumenten in het Buurserzand.

Kijk voor meer informatie op de website van TVO Beckum

Volg de Sport in Haaksbergen

foto: Betty Morsinkhof
Een productie van RTV Sternet