Kulturhus Haaksbergen biedt jeugd High Tech zomerworkshop

Lasercut je eigen lamp

Na maanden van thuis zitten biedt de zomervakantie iets meer ruimte voor activiteiten buitenshuis. En daar speelt Kulturhus Haaksbergen handig op in. Kinderen uit Haaksbergen kunnen namelijk deelnemen aan het High Tech zomerprogramma, dat van 6 juli t/m 16 augustus in samenwerking met Tetem wordt georganiseerd.

Speciaal voor dit High Tech programma is de workshop ‘Lasercut je eigen lamp’ ontwikkeld, waarbij de Haaksbergse jeugd kan kennismaken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Er worden twee workshops gegeven op woensdag 29 juli, de eerste van 10.30 tot 12.00 uur en de tweede van 13.00 tot 14.30 uur. Beide workshops zijn geschikt voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Tijdens de High Tech workshop starten groepjes van maximaal 8 kinderen met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar. E.e.a. werkt op led-licht dat je via een usb-kabel op stroom of je pc kan aansluiten.

Kinderen worden uitgedaagd in hun technische vaardigheden, creëren iets met hun handen en leren door te doen. Vol trots gaan ze met hun zelfgemaakte lamp naar huis. Superleuk om de tuin, het balkon of je tentje mee te verlichten! Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@kulturhushaaksbergen.nl

Op https://tetem.nl/maakplaatsen/kulturhus-haaksbergen/. kun je nu al alle informatie terugvinden over de workshop ‘Lasercut je eigen lamp’.

Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen aan info@kulturhushaaksbergen.nl