Kulturhus Haaksbergen investeert in haar toekomst met zomeractiviteiten dag

Kulturhus is onderdeel geworden van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen

Kinderen van 9 t/m 12 jaar trappen woensdag 29 juli de zomeractiviteiten dag bij Kulturhus Haaksbergen af met de High Tech workshop ‘Lasercut je eigen lamp’. Kulturhus Haaksbergen organiseert daarnaast in samenwerking met Wijkracht een speciale programmeerworkshop en biedt haar eigen medewerkers een training aan op het gebied van maakcultuur en digitalisering. Hiermee investeert Kulturhus Haaksbergen in de toekomst van het Kulturhus als Maakplaats en belangrijke ontmoetingsplek voor haar inwoners.

De nieuwe directeur Johan Langelaar ziet in het Kulturhus een mooie plek om technologie, digitalisering en maakcultuur dichter bij de burger te brengen, zowel voor kinderen als voor ouderen. Als Maakplaats en ontmoetingsplek zal dit de komende periode op verschillende manieren tot uiting komen. Een daarvan is de intensieve samenwerking met Tetem, waarbij het Kulturhus een onderdeel is geworden van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen. Hierbij worden verschillende programma’s aangeboden aan de jeugd, jongeren en volwassenen van Haaksbergen.

Op woensdag 29 juli kan eerst de Haaksbergse jeugd om 10:30 en 13:00 uur kennismaken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Daarnaast worden de medewerkers van 10:30 – 12:00 uur getraind door een docent van Tetem in het werken met de Ozobot minirobot, 3D-pennen, Makey Makey en Rotormobiel. Waar Maakplaats medewerkers normaliter getraind worden in het MaakMeeLab bij Tetem in Enschede wordt speciaal voor deze zomeractiviteiten dag een trainingsopstelling gecreëerd in het Kulturhus. Medewerkers kunnen na de training zelf deze vier activiteiten organiseren en begeleiden.

De jongerenwerkers van Wijkracht bieden vervolgens in de middag jongeren van 12 t/m 17 jaar een Cozmo programmeerworkshop aan. Ze leren Cozmo, een intelligent robotje met een heel eigen persoonlijkheid, opdrachten geven, spelletjes doen en programmeren. Zo experimenteren jongeren op een laagdrempelige manier met allerlei (digitale) technieken.

Het programma van de zomeractiviteiten dag is te vinden op https://tetem.nl/maakplaatsen/kulturhus-haaksbergen/